Sicilie

Bezoek Sciacca in Zuid-Sicilië

Binnenkort naar Sicilië ? Een bezoek aan Sciacca in Zuid-Sicilië is zeker een aanrader. Deze schitterende stad in de provincie Agrigente is bekend vanweg haar thermen, keramiek en haven.

De vissershaven van Sciacca is de tweede grootste van het eiland (na Mazara del Vallo). Het is dus een zeer belangrijke plaats in de stad voor de vele inwoners die van de visvangst afhankelijk zijn. De haven straalt een zekere charme uit. Je kan er prachtige foto’s nemen en de vissersbootjes zien binnen of uitvaren. De plaatselijke bevolking komen bij binnenkomst van de bootjes hun verse vis kopen.

De Duomo op de piazza Duomo is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Deze kathedraal is ook ook bekend als de “Chiesa Madre” of “Basilica Maria Santissima Del Soccorso”.  In 1108 startte men de bouw en in de 18de eeuw werd dit gebouw gerestaureerd. Het plafond in het central gedeelte is volledig bedekt met prachtige fresco’s.

Castello Incantato mag zeker niet ontbreken op je to do lijstje. Dit openluchtmuseum telt meer dan 3000 beeldhouwwerken. Ondanks de benaming “Castello” is er helemaal geen kasteel. Deze schitterende plaats is het werk van een lokale artiest Filippo Bentivegna.

Sciacca betekent ook genieten van de prachtige architectuur van de palazzo, de vroegere verblijfplaatsen van de Siciliaanse adel. Eén van onze favorieten is “Palazzo Steripinto” uit de 15de eeuw.

Relaxen kan in de plaatselijke thermen van Sciacca die al sinds de oudheid hier te vinden zijn. De zwavelbronnen zouden een heilzame werking hebben bij huidproblemen en reuma of arthritis verzachten.

En uiteraard kan je hier in de omgeving schitterende stranden vinden. We raden het “Capo San Marco” strand aan op zo’n 7 kilometer van het historische stadscentrum. Andere dichterbij gelegen stranden zijn Tonnara en Foggia. Wie graag gaat windsurfen kan terecht op het strand van San Giorgio.

Sciacca en omgeving kan je ook bewonderen vanop zee. Je kan in de haven bootjes huren om trips te maken naar Scala dei Turchi, Marsala of Trapani, meer dan voldoende keuze voor een overgetelijke ervaring.

Back to top button