Interviews & TipsNieuwsSicilieTi Amo Italia

Kobe Desramaults opent nieuw restaurant in Sicilië

Topchef Kobe Desramaults opent na een korte sabbatical een nieuw restaurant in Finale di Pollina op Sicilië. Op ongeveer één uur rijden van het bruisende Palermo gaat hij er “koken op het strand”, over een open vuur met typische Siciliaanse producten.

Gambero Rosso (dé réferentie in Italië voor gastronomie) meldt een samenwerking van Desramaults met Franco Virga en Stefania Milano, twee horeca-ondernemers uit Palermo. Kobe ging in op een uitnodiging van Franco Virga om te bekijken wat ze samen konden opzetten en zo werden de eerste kiemen gelegd voor hun nieuwe zaak.

Kobe en zijn team zijn nog altijd op zoek naar personeel voor “Stazione Vuccina”. Wie zin heeft om deel uit te maken van zijn team mag steeds contact opnemen. De zaak opent normaal gezien begin juni.

Stazione Vuccina zou tot eind oktober open zijn en daarna zal elders in Sicilië een permanent restaurant door het duo worden opgezet.

Kobe Desramaults werd geboren in 1981 in Kortrijk, en is al op jonge leeftijd gepassioneerd geraakt door koken.

Desramaults begon zijn culinaire carrière in 2000 bij In De Wulf, een restaurant gelegen in Dranouter, België. Hij werd uiteindelijk hoofdchef en transformeerde het restaurant tot een van de meest hoog aangeschreven restaurants ter wereld, met meerdere prijzen en erkenningen.

In 2016 verliet Desramaults In De Wulf om nieuwe projecten te nastreven. Hij opende een nieuw restaurant genaamd Chambre Séparée in Gent, België, dat snel lof kreeg voor zijn innovatieve en onconventionele benadering van koken. In 2019 kondigde Desramaults echter aan dat hij Chambre Séparée zou sluiten en een pauze zou nemen van de restaurantindustrie

Back to top button