AgriturismoAgriturismo in ToscaneBed & BreakfastLogeren in ItaliëToscane

Giunasco agriturismo in Toscane

Giunasco is een schitterende B&B en agriturismo in Toscane, gelegen in het groen, omringd door heuvels en een plaats waar de rust van het Italiaanse platteland je verovert..Een pareltje om te ontdekken…We ontmoetten eerder deze maand de eigenaars, de Nederlandse Monique en Giulio.

Wat een fantastische omgeving !
Voor ons ook nog iedere dag..Giuasco is gelegen in een klein dorpje Orturano in de gemeente Bagnone. We behoren tot de provincie Massa Carrara in Toscane, op de grens met Emilia Romagna. Onze B&B was een echte ruÏne toen Giulio dit vroeger kocht. Langzaam maar zeker transformeerde hij het tot wat het nu is, een prachtige accommodatie..

Opvallend is ook jullie ecologische aanpak..
Onze planeet moet nog een heel eind mee en onze kleinkinderen en hun kleinkinderen enz moeten ook de kans hebben om in leuke omstandigheden bvb naar Toscane te reizen en te genieten, toch ? Daarom hebben we zoveel mogelijk ingezet op ecologie. We installeerden 2 systemen op zonneënergie, we kiezen voor zoveel mogelijk opvangen en hergebruik van regenwater…En een kleine biomassa centrale zorgt voor verwarming.

B&B en agriturismo in Toscane
B&B en agriturismo in Toscane

Top, over hoeveel kamers beschikken jullie ?
We hebben 10 kamers, elk met eigen ingerichte badkamer (douche, wastafel, bidet en lavabo). Onze gasten kunnen ofwel kiezen tussen een overnachting met ontbijt en ook avondeten kan bij ons genomen worden. We hebben er bewust voor gekozen om al onze kamers in een typische landelijke stijl in te richten.

B&B en agriturismo in Toscane

Het ontbijt is een feest bij jullie…
Ja we serveren het ontbijt bij warm weer buiten onder de pergola aan het zwembad. We kiezen er voor om zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken en uiteraard bakken we zelf ons brood in de oven. Zowel voor het ontbijt als voor het avondmaal (indiend gewenst) zorgen wij voor een zeer uitgebreide keuze waar diversiteit en natuurlijke producten altijd centraal staan.

B&B en agriturismo in Toscane

De omgeving straalt een enorme rust uit!
Ja, precies, onze gasten komen vooral voor de rust die ze hier vinden. Even weg uit het drukke leven dat ze leiden thuis. Lekker genieten van een wandeling of fietsen in de omgeving…Ik zie onze gasten altijd heel erg ontspannen terug vertrekken..Bij ons is het relaxerend, familiaal, slow living karakter van onze B&B heel belangrijk. Mensen appreciëren enorm dat ze hier in een ander, rustgevend ritme, terecht komen.

Welke dorpjes of bezienswaardigheden zou je onze lezers aanraden ?
Pontremoli, Fivizzano en Bagnone zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, klein maar fijn. Uiteraard zijn we hier ook vlakbij de gekende toppers zoals Lucca, Firenze, Cinque Terre…

Jullie werken samen met verschillende toeristische bedrijfjes uit de buurt ?
Ja zo kunnen wij ons helemaal concentreren op een perfect verblijf van onze gasten in onze B&B en kunnen we via onze partners allerlei activiteiten aanbieden. Zij hebben verschillende leuke wandelingen in de aanbieding, verhuren e-bikes, mountainbikes of gaan samen in groep de leukste fietsroutes uit de regio verkennen.

B&B en agriturismo in Toscane

Het landschap is echt wel geweldig om te fietsen !
We zien heel vaak dat onze gasten hun eigen fietsen mee brengen en vooraf al enkele fietsroutes uitgestippeld hebben. Het is hier heuvelachtig en er zitten enkele flinke kuitenbijters tussen !

Vanwaar komen jullie gasten ?
Wij hebben heel veel Nederlanders, Belgen en Duitsers en ook Italianen die graag in eigen land vakantie nemen. Wij spreken Nederlands, Engels, Duits en uiteraard Italiaans..

B&B en agriturismo in Toscane

Hebben jullie een luchthaven in de omgeving ?
Ja, de kleine luchthaven van Pisa waar onder andere Ryanair op vliegt is hier niet ver vandaan. Maar met het openbaar vervoer geraak je moelijk tot bij ons. Ook om de streek te verkennen is eigen vervoer of een huurauto aangewezen. Je kan van de ene grote stad naar de andere grote stad met bus of trein maar de echte kleine pittoreske dorpjes zal je niet bezoeken met trein of bus. Ik kan alleen maar aanraden om de auto te gebruiken.

Vanaf wanneer zijn jullie open ?
Wij openen altijd in mei en dit tot midden oktober.

Bezoek hier de website van deze schitterende accommodatie : www.giunasco.it

Back to top button