GastronomieSienaToscane

De beste restaurants in Siena. Onze Top 5

Op zoek naar de beste restaurants in Siena ? Er zijn heel veel restaurants in Siena die de typische Toscaanse keuken brengen. Eén van de bekendste gerechten in Siena is de pici pasta. Deze dikke, handgerolde spaghett gemaakt met alleen bloem en water en meestal geserveerd met een rijke vleessaus, gemaakt met lokale ingrediënten zoals wild zwijn of konijn. De pici-pasta is zo populair in Siena dat het een symbool werd van de culinaire traditie van de stad.

Siena telt heel wat eetgelegenheden en we stellen er 5 voor die zeker een plaats verdienen bij de lekkerste restaurants in Siena

Osteria Il Grattacielo

Dit restaurant biedt een uitstekende selectie van Toscaanse wijnen en serveert heerlijke gerechten, waaronder zeevruchten, pasta en vleesgerechten.
www.osteriailgrattacielo.it

De beste restaurants in Siena
Osteria Il Grattacielo

La Taverna di San Giuseppe

De wijnkelder is gelegen in een Etruskisch huis uit de 3de eeuw voor Christus en de authentieke Toscaanse keuken wordt hier geserveerd. De “Galletto al Mattone con aromi’ (gebakken kip) is zeker een aanrader.
www.tavernasangiuseppe.it

De beste restaurants in Siena
La Taverna di San Giuseppe, SIena

Particolare di Siena


Dit gastronomisch restaurant is voor de echte fijnproevers. Kleinschalig met 10 tafels en zoveel mogelijk worden er lokale en biologische producten gebruikt. Daarnaast worden zoveel mogelijk gerechten op tafel gebracht met groenten die in de eigen moestuin worden gekweekt
www.particolaredisiena.com

De beste restaurants in Siena
Particolare di Siena

Mugolone

Vlakbij de Piazza del Campo serveert Mugolone typische Toscaanse gerechten met een hedendaagse invulling.
www.ristorantemugolone.it

De beste restaurants in Siena
Mugolone

Campo Cedro

Aan de rand van het centrum en weg van alle drukte bereidt de Japanse chef Sugihara heerlijke Toscaanse gerechten. 20 jaar ervaring in Italië en een drang om een eigen “touch” te geven aan klassiekers uit de Toscaanse keuken, een combinatie die de Japanner en zijn restaurant in alle “to visit” lijstjes krijgt.
www.campocedro.com

De beste restaurants in Siena
Campo Cedro
Back to top button