Cultuur en NatuurLigurieRegio's en StedenSportUitgelicht

Adembenemende wandelingen in Ligurië

Cinque Terre

Ligurië is een uitstekende bestemming voor wandelaars. De “sentieri” of trekpaden slingeren doorheen de prachtige landschappen en dorpen die in deze regio zo talrijk zijn.

De bekendste paden verbinden de vijf dorpen van de bekende “Cinque Terre” terwijl andere zich niet beperken tot de louter toeristische gebieden.

De beste periode om de wandelpaden te betreden is van April tot Oktober maar de hitte in Juli en Augustus kan soms iets te groot zijn. Een paar stevige wandelschoenen is vereist..

De Alta Via dezi Monti Liguri is een wandelpad van maar liefst 440km dat de hele lengte van Ligurië doorkruist met schitterende vergezichten op de zee en de Alpen. Het is Italie’s langste wandelpad met het hoogste punt op 2.200 meter op Monte Saccarello.

Alle wandelpaden zijn goed aangegeven met rood en witte kleuren. Het langste wandelpad start in Ventimiglia en eindigt in Montemarcello.

Er zijn langs de paden talrijke hutten te vinden die je kunnen beschermen voor eventueel guur weer. Voor wie nog meer informatie over deze wandelpaden wil terug vinden kan steeds terecht bij de Associazione Alta Via dei Monti Liguri.

Back to top button