Castel GandolfoLazioRegio's en StedenTarquiniaUitgelicht

10 adembenemende plekken in Lazio

Ontdek de 10 meest adembenemende plekken in de regio Lazio en laat je verleiden door de charme van deze betoverende regio in Italië.. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de mooiste plekken in Lazio, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten, historische gebouwen, pittoreske dorpen en adembenemende natuurlijke landschappen.

Villa d’Este

De Villa d’Este, gelegen in Tivoli, is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest spectaculaire Renaissance villa’s in Italië. Het is beroemd om zijn prachtige tuinen, waar honderden fonteinen en waterpartijen, beeldhouwwerken en bloemen bedden zijn gerangschikt in harmonieuze patronen. De villa werd gebouwd in de 16e eeuw voor kardinaal Ippolito II d’Este en was het toneel van feesten en banketten voor de adel. Mis niet de kans om deze prachtige plek te bezoeken en te genieten van de ongelooflijke schoonheid van de Renaissance-architectuur.

10 adembenemende plekken in Lazio
Villa d’este Tivoli

Bomarzo Park

Bomarzo Park is één van de meest bizarre en intrigerende parken van Italië, gelegen in het gelijknamige dorpje in de provincie Viterbo. Het park, ook bekend als ‘het monsterpark’, werd in de 16e eeuw aangelegd door de graaf Pier Francesco Orsini en is gevuld met beelden van vreemde wezens, draken en mythologische figuren. Wandel door het park en bewonder de surrealistische sculpturen en de betoverende sfeer.

10 adembenemende plekken in Lazio
Bomarzo_park

10 adembenemende plekken in Lazio

Ninfa Garden

De Ninfa Garden, gelegen in de buurt van Latina, is een van de meest romantische en magische tuinen van Italië. Het werd gebouwd in de 19e eeuw op de ruïnes van een middeleeuwse stad en is gevuld met weelderige planten, kleurrijke bloemen en kristalheldere waterstromen. Het park is ook de thuisbasis van verschillende soorten zeldzame vogels en dieren en biedt een unieke kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Lazio.

10 adembenemende plekken in Lazio
Ninfa Garden

Castel Gandolfo

Castel Gandolfo is een schilderachtig stadje gelegen op een heuveltop met uitzicht op het meer van Albano. Het is beroemd om zijn prachtige paleis, het zomerverblijf van de paus, en zijn charmante straatjes en pleinen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op het meer en de omliggende heuvels.

10 adembenemende plekken in Lazio
Castel Gondolfo

Civita di Bagnoregio

Civita di Bagnoregio, ook wel bekend als de ‘stervende stad’, is een middeleeuws dorpje gelegen op een klif boven een vallei in de provincie Viterbo. Het is een prachtige plek om te bezoeken vanwege de charmante oude straatjes, de adembenemende uitzichten en de rustige sfeer. Het dorpje is alleen te voet bereikbaar via een lange brug en is een van de meest fotogenieke plekken van Lazio.

10 adembenemende plekken in Lazio
Civita di Bagnoregio

Monti Cimini

Monti Cimini is een bergketen gelegen in het noorden van Lazio, in de buurt van Viterbo. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de spectaculaire uitzichten en de prachtige natuurlijke omgeving. Het gebied biedt ook de mogelijkheid om oude ruïnes en middeleeuwse dorpen te verkennen, zoals Soriano nel Cimino en Vignanello.

Ostia Antica

Ostia Antica is een fascinerende archeologische site gelegen aan de monding van de rivier de Tiber, niet ver van Rome. Het was ooit de belangrijkste haven van het oude Rome en is nu een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Wandel door de oude straten en bewonder de indrukwekkende overblijfselen van tempels, thermen en amfitheaters.

10 adembenemende plekken in Lazio
Ostia Antica

Bolsena meer

Bolsena meer is een prachtig kratermeer gelegen in het noorden van Lazio. Het is de grootste vulkanische meer van Europa en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en dorpen. Het meer is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en biedt de mogelijkheid om te zwemmen, vissen en zeilen.

10 adembenemende plekken in Lazio
bolseno_meer

Tarquinia

Tarquinia is een historische stad gelegen aan de kust van Lazio. Het is beroemd om zijn Etruskische necropolis, een UNESCO-werelderfgoed, waar enkele van de mooiste en best bewaarde Etruskische graven ter wereld te vinden zijn. De stad heeft ook een charmant middeleeuws centrum en een prachtig uitzicht op de Tyrreense Zee.

10 adembenemende plekken in Lazio
Tarquina

Calcata

Calcata is een pittoresk middeleeuws dorpje gelegen op een heuveltop boven de vallei van de rivier de Treja. Het is een schilderachtige plek om te bezoeken vanwege de smalle straatjes, oude stenen huizen en de prachtige uitzichten op het omringende platteland. Het dorpje heeft ook een artistieke gemeenschap en een aantal kunstgalerijen en workshops.

10 adembenemende plekken in Lazio
Calcata Vecchia

Kortom, Lazio heeft veel te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Italiaanse ervaring buiten de drukte van Rome en Vaticaanstad. Van spectaculaire tuinen en middeleeuwse dorpjes tot archeologische sites en prachtige natuurlijke landschappen, deze 10 plekken bieden een onvergetelijke reiservaring in deze betoverende regio van Italië.

Back to top button