SicilieUitgelicht

Etna : Ook tijdens wintermaanden een bezoek waard

De Etna is een raadsel op zich. Zelfs de hoogte van deze vulkaan is onzeker omdat dit iedere keer wijzigt na elke uitbarsting. Maar sowieso blijft het met zijn meer dan 3.000 meter hoogte één der meest iconische vulkanen ter wereld.

Je kan via verschillende wegen de kabelbanen bereiken die je brengen tot 2.500 meter hoogte. Een bezoek aan de Etna is een ideale dagtrip vanuit Catania of Taormina.

De Ferrovia Circumentnea neemt je mee rond de vulkaan of je kan dit ook met de wagen doen. De Etna is omgeven met kleine dorpjes met kastelen, archeologische sites en schitterende landschappen.

Het kan superdruk zijn aan de Etna tijdens de zomermaanden. Daarom is het zeker geen slecht idee om de vulkaan en regio te bezoeken buiten de piekperiodes. Aangename temperaturen zijn er het hele jaar !

Wie vroeg uit de veren kan moet zeker ’s morgens vroeg zijn bezoek plannen. Dan heb je het meeste kans op een wolkenloze hemel en zal je zicht niet belemmerd worden.

Waar logeren ? Dit hangt een beetje af van welke activiteiten je gepland hebt.. Als je de Zuidkant wil bezoeken dan is het beter een logeerplek te zoeken nabij Catania of Taormina.

Wie een georganiseerd bezoek boekte wordt in bijna elke nabije stad opgepikt. Catanië is een zeer levendige stad vol cultuur, architectuur en museau. Taormina is meer een typisch toeristenoord. Velen verkiezen toch Taormina omwillen van zijn heerlijke panoramische vergezichten.

Back to top button