CastelfiorentinoToscane

Castelfiorentino, een verborgen parel in Toscane

Toscane staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige steden en rijke cultuur. Van Florence tot Siena, van Pisa tot Lucca, er zijn genoeg plaatsen om te bezoeken in deze populaire regio van Italië. Echter, als je op zoek bent naar een minder bekende, maar net zo charmante bestemming, dan is Castelfiorentino de perfecte plek om te verkennen.

Gelegen in de provincie Florence, is Castelfiorentino een middeleeuws stadje dat zijn oorsprong vindt in de Etruskische periode. Het historische centrum is omringd door een imposante stadsmuur en is een lust voor het oog met zijn smalle straatjes, pleinen en oude gebouwen. Het stadje is niet erg groot, maar het heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie.

Castelfiorentino een verborgen parel in Toscane
Landschap rond Castelfiorentino

Castelfiorentino, een verborgen parel in Toscane

Eén van de hoogtepunten van Castelfiorentino is het Museo Civico Archeologico. Dit museum herbergt een schat aan archeologische vondsten uit de Etruskische en Romeinse tijd, evenals middeleeuwse kunstwerken en artefacten. Het museum is gevestigd in het voormalige klooster van de Heilige Maria, dat dateert uit de 14e eeuw en is een prachtig gebouw op zich.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is de kerk van Santa Verdiana, gelegen aan het Piazza del Popolo. Deze kerk is gewijd aan de beschermheilige van Castelfiorentino en is gebouwd in de 14e eeuw. Het interieur is rijkelijk versierd met fresco’s en schilderijen uit verschillende periodes, waardoor het een interessante mix van stijlen is.

Castelfiorentino een verborgen parel in Toscane
Santa Verdiana

Als je van wandelen houdt, dan zijn er verschillende routes in de omgeving van Castelfiorentino die je kunt verkennen. Het landschap is adembenemend en je zult versteld staan van de schoonheid van de natuur. Een populaire wandelroute is de Via Francigena, een oude pelgrimsroute die van Canterbury in Engeland naar Rome loopt. Het deel dat door Toscane loopt, passeert ook Castelfiorentino.

Castelfiorentino een verborgen parel in Toscane

Castelfiorentino is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van andere delen van Toscane. Florence ligt op slechts 30 kilometer afstand en is gemakkelijk te bereiken met de trein of auto. Siena en San Gimignano liggen ook in de buurt en zijn zeker een bezoek waard. Daarnaast zijn er talloze wijngaarden en olijfboomgaarden in de omgeving, waar je kunt genieten van heerlijke lokale producten en wijnproeverijen.

Castelfiorentino, een verborgen parel in Toscane

Back to top button