Toscane

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane voor wie op zoek gaat naar exotische en minder exotische dieren in Toscane

Als je van dieren en natuur houdt, wil je misschien een bezoek brengen aan enkele van de beste dierentuinen in Toscane tijdens je reis. Toscane staat niet alleen bekend om zijn kunst, cultuur en keuken, maar ook om zijn diverse fauna en natuurlijke attracties. Hier zijn drie dierentuinen die je niet mag missen als je in Toscane bent.

Dierentuin van Pistoia

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane
Zoo van Pistoia

De dierentuin van Pistoia is een privé-dierentuin die zich bevindt in de heuvels nabij de stad Pistoia. Het beslaat een oppervlakte van 7 hectare en herbergt ongeveer 400 dieren van 100 verschillende soorten. Je kunt leeuwen, tijgers, beren, giraffen, zebra’s, apen, reptielen en meer zien. De dierentuin heeft ook een botanische tuin, een speeltuin, een picknickplaats en een cafetaria. Je kunt deelnemen aan rondleidingen, educatieve workshops en dierenontmoetingen om meer te leren over de dieren en hun leefgebieden.

De dierentuin is elke dag geopend van 9:30 tot 18:00 uur (19:00 uur in het weekend en op feestdagen). De toegangsprijs is 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen (3-12 jaar oud). Je kunt de dierentuin bereiken met de auto of met de bus vanuit Pistoia.

Gallorose Park

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane
Gallorose Park

Gallorose Park is een wildpark dat zich bevindt in Cecina, Livorno. Het beschikt over ongeveer 180 diersoorten van over de hele wereld, evenals een botanische tuin en een speeltuin. Je kunt exotische dieren bewonderen zoals kangoeroes, lemuren, flamingo’s, struisvogels, kamelen en lama’s. Je kunt ook boerderijdieren zien zoals koeien, schapen, geiten en varkens. Het park heeft ook een museum van landbouwwerktuigen en een verzameling van vintage auto’s.

Het park is elke dag geopend van 9:30 tot 19:00 uur (20:00 uur in het weekend en op feestdagen). De toegangsprijs is 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen (3-12 jaar oud). Je kunt het park bereiken met de auto of met de bus vanuit Cecina.

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane

Aquarium van Livorno

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane
Aquarium Livorno

Het Aquarium van Livorno is een openbaar aquarium dat zich bevindt aan de zeeboulevard van Livorno. Het herbergt meer dan 2000 dieren van 300 verschillende soorten, waaronder haaien, pinguïns, schildpadden en kwallen. Je kunt verschillende aquatische omgevingen verkennen zoals de Middellandse Zee, de Indische Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Antarctische Oceaan. Je kunt ook voedershows, aanraakbaden en interactieve tentoonstellingen bekijken.

Het aquarium is elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur (19:00 uur in het weekend en op feestdagen). De toegangsprijs is 16 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen (4-13 jaar oud). Je kunt het aquarium bereiken met de auto of met de bus vanuit Livorno.

Een gids voor de beste dierentuinen in Toscane

Back to top button