AgriturismoAgriturismo in ToscaneGastronomieToscane

Tenuta Il Cicalino, voor een perfect verblijf in de Maremma regio

Tenuta Il Cicalino is een droomplek voor wie wil relaxen in één van de meest ongerekte streken van Italië, in het zwembad of wellness center en daarna genieten van Toscaanse gerechten in het restaurant.

De Maremma streek strekt zich uit over Toscane en Lazio en wordt begrensd door de Ligurische en Tyrrheense zee. Een ideale plek voor wie houdt van wandelen, paardrijden, diepzeeduiken of relaxen aan één van de vele stranden of warmwaterbronnen. Dichtbij deze accommodatie kan je urenlang wandelen of fietsen in een fascinerende omgeving én de kustlijn is maar een paar kilometer verder.

Tenuta Il Cicalino

Tenuta Il Cicalino is een plek met een lange geschiedenis waar de Vecchioni familie zoals op zoveel plekken in Italië het landgoed langzaam ombouwde van een puur landbouwbedrijf naar een plek waar natuur en gastvrijheid elkaar vinden. Federico en zijn team zorgen jaarlijks voor schitterende wijnen met hun 15.000m2 grote wijngaard. Ook de schitterende olijfolie reist vaak terug mee met de gasten na een deugddoende vakantie.

De 6 verschillende gastenverblijven bestaan elk uit verschillende appartementen die traditie uitademen en alle comfort bieden de we tijdens een vakantie willen terug vinden. Elk gebouw bevindt zich op minimale afstanden van zwembad, restaurant en fitness of wellness ruimte.

Tenuta Il Cicalino
Tenuta Il Cicalino

Maar liefst 5 zwembaden (4 outdoor, 1 indoor) zijn ter beschikking. Daarnaast kan je terecht in een goed uitgeruste gym en een wellness service met  3 sauna’s en 3 whirlpools

Tenuta Il Cicalino
Tenuta Il Cicalino

Sporten in en rond de Tenuta is geen enkel probleem. Joggen kan op het domein langs de wijn- en olijfgaarden en tochtjes met de mountainbikes van Cannondale die ter beschiking zijn ( (ook E-bike indien gewenst via een partnerbedrijf)

Tenuta Il Cicalino

Verblijven in Tenutal il Cicalino betekent ook culinair genieten. De dag start met een uitgebreid ontbijt waar lokale producten centraal staan. Wie wil proeven van de typische gerechten uit de Maremama streek kan terecht in het restaurant waar haute cuisine samen gaan met traditionele lokale gerechten., geînspireerd door chef Riccardo Zanni. Geregeld worden ook kookcursussen georganiseerd waar Riccardo jou de kneepjes van de Toscaanse kookkunst leert

Tenuta Il Cicalino
Tenuta Il Cicalino

Tenuta il Cicalina biedt ook ruimte aan wie yogacursussen wil organiseren of volgen en dit schitterend domein is vaak de plek waar schitterende bruiloften plaats vinden.

Nog een niet onbelangrijk gegeven is dat er verschillende laadstations aanwezig zijn voor wie komt met de elektrische wagen.

Back to top button