GenuaLigurieUitgelicht

Ontdek de fascinerende stad Genua – Een onontdekte parel in Italië

Genua is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers die naar Italië gaan. Het is echter een juweel van een stad, met een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige architectuur en een levendige sfeer. In dit artikel ontdek je waarom Genua de moeite waard is om te bezoeken en wat je er kunt doen en zien.

Genua is de grootste havenstad van Italië en heeft een belangrijke rol gespeeld in de maritieme geschiedenis van het land. De stad heeft een rijk erfgoed en is de geboorteplaats van beroemde persoonlijkheden zoals Christopher Columbus en Andrea Doria.

Ontdek de fascinerende stad Genua
Ontdek de fascinerende stad Genua

Een van de hoogtepunten van Genua is het historische centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je smalle straatjes, oude paleizen, kerken en pleinen die je meenemen terug in de tijd. Een van de meest indrukwekkende pleinen is de Piazza De Ferrari, waar je het beroemde operagebouw Teatro Carlo Felice en het paleis van de Doge kunt bewonderen.

Een andere must-see attractie in Genua is de grootste aquarium van Europa, het Acquario di Genova. Hier kun je meer dan 500 verschillende soorten zeedieren bekijken, waaronder haaien, dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Het aquarium heeft ook een regenwoudzone waar je exotische dieren en planten kunt ontdekken.

Een wandeling langs de boulevard van Genua, de Corso Italia, biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de pittoreske haven van de stad. Hier vind je ook talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen.

Ontdek de fascinerende stad Genua
Genua Haven

Voor liefhebbers van kunst is een bezoek aan het Palazzo Rosso, een 17e-eeuws paleis dat is omgebouwd tot een museum, een echte aanrader. Hier kun je werken bewonderen van beroemde kunstenaars zoals Van Dyck, Rubens en Veronese.

Ten slotte mag je de Cattedrale di San Lorenzo niet missen, een prachtige kathedraal in het hart van de stad. De kathedraal dateert uit de 12e eeuw en heeft een prachtige gevel en een indrukwekkend interieur met fresco’s en schilderijen.

Kortom, Genua is een stad die je zeker moet bezoeken als je in Italië bent. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer is het een onontdekte parel die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Back to top button