Toscane

De mooiste stranden in Toscane

We kennen allemaal de prachtige foto’s van idylissche Toscaanse landschappen in het Toscaanse platteland. Maar deze prachtige regio heeft natuurlijk ook heel wat stranden te bieden aan de Toscaanse kust. We belichten de mooiste stranden in Toscane om te bezoeken.

De stranden nabij Massa-Carrara en Lucca

Versilia is de gemeenschappelijke naam voor de stranden in de provincies Massa-Carrara en Lucca. Soms worden deze stranden in één adem genoemd met de “jet-set stranden van Italië”. De plekken waar Italianen komen om te genieten en vooral gezien te worden. Er zijn rijen lang ligbedden en parasols om op een aangename manier te genieten. Er zijn ook heel wat bars en restaurants nabij de stranden. Gratis genieten van zon en strand is hier niet echt mogelijk.

mooiste stranden in toscane

Stranden in de buurt van de kuststad Livorno

Deze stranden zijn de meest bezochte in Toscane. Denk aan de stranden bij Cecina, Marittimo en Castiglioncello.

mooiste stranden in toscane
Toscaanse kust bij Cecina

Sommige stranden zijn met steentjes en rotsen de andere zijn zandstranden zoals we die bij ons kennen. Deze openbare stranden zijn uiteraard gratis en in de nabijheid kan je parasols en strandstoelen huren of iets drinken en eten.

Stranden in de buurt van Pisa

Een bekende naam is Marina di Pisa waar veel gezinnen met kinderen komen. De rotsen vormen een mooi decor in combinatie met strand en zee. Zeer populair bij locals om bij de mooiste stranden in Toscane gerekend te worden.

mooiste stranden in toscane
Marina di Pisa

Ook nabij Calambrone kan je terecht op stranden waar je weg bent van al te drukke plekken. Een nadeel is dan weer dat er hier veel minder plaatsen te vinden zijn om iets te eten of drinken bij een dagje strand.

De mooiste Stranden in Toscane nabij Grosseto

Minder bekend maar de stranden in het Maremma gebied zijn prachtig. Bezoek de omgeving van Follonica, Marina di Grosseto en Castiglione della Pescaia en je zal versteld staan van de schoonheid hier.

mooiste stranden in toscane
Marina di Grosseto

Kijk rond welke stranden openbaar zijn en welke privéstranden zijn maar het is zeker een aanrader. De meest Noordelijke stranden zijn rotsachtig en nodigen uit om te snorkelen. In het Zuiden heb je meer strandzanden die je kan vinden. Een andere tip zijn de stranden bij het eilandje Argentario.

Stranden op de eilanden van Toscane

De 7 eilanden voor de kust van Toscane hebben uiteraard ook prachtige stranden te bieden. Vooral de eilanden Elba en Giglio hebben heel wat moois te bieden en mogen ook in het lijstje van de mooiste stranden in Toscane.

Wie op zoek is naar logies in Toscane kan terecht bij onze rubrieken Agriturismo in ToscaneBed & Breakfast in ToscaneVakantiehuis in Toscane

Back to top button