PistoiaToscaneUitgelicht

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane vol cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden

Wat te zien en te doen in Pistoia

Als je op zoek bent naar een charmante en authentieke bestemming in Toscane, dan moet je Pistoia bezoeken. Deze stad, gelegen op ongeveer 30 km van Florence, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, maar heeft veel te bieden aan wie van geschiedenis, kunst en cultuur houdt.

Pistoia staat bekend als “het kleine Florence” vanwege zijn rijke architecturale en artistieke erfgoed. Je kunt de prachtige Piazza del Duomo bewonderen, het hart van de stad, waar je de kathedraal van San Zeno, de doopkapel van San Giovanni in Corte, het Palazzo dei Vescovi en het Palazzo Pretorio vindt. De kathedraal herbergt het zilveren altaar van San Jacopo, een meesterwerk van middeleeuws vakmanschap dat meer dan twee eeuwen in beslag nam.

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane
Klokkentoren Duomo van Pistoia

Een andere attractie van Pistoia is het Ospedale del Ceppo, een oud ziekenhuis dat in de 13e eeuw werd gesticht en dat een kleurrijke keramische fries heeft die de zeven werken van barmhartigheid voorstelt. Je kunt ook het Museo Civico bezoeken, dat schilderijen van lokale kunstenaars uit de 14e tot de 18e eeuw tentoonstelt, en het Museo Marino Marini, gewijd aan de moderne beeldhouwer die in Pistoia werd geboren.

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane
Ospedale del Ceppo Pistoia

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane

Pistoia: een stad vol groen

Pistoia is niet alleen een stad van kunst, maar ook een stad vol groen. Het wordt omringd door heuvels en bergen die veel mogelijkheden bieden voor wandelen en fietsen. Je kunt ook de dierentuin van Pistoia verkennen, een van de grootste en meest diverse van Italië, of de Giardino Zoologico di Pistoia, een botanische tuin die exotische planten uit de hele wereld laat zien.

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane
Pistoia Zoo

Pistoia is ook de thuisbasis van een prachtig berggebied dat mogelijkheden biedt voor skiën in de winter en wandelen in de zomer. Het gebied staat ook bekend om zijn ambachtelijke chocolade en jaarlijkse Blues Festival dat elk jaar in juli plaatsvindt. Voor wie met kinderen reist, is de dierentuin van Pistoia een must-see. Dit jaar kan je zelfs Damien Rice zien op 12 juli.

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane
Damien Rice in Pistoia op 12 juli

Pistoia: proef de authentieke Toscaanse levensstijl

Pistoia is een perfecte bestemming voor wie de authentieke Toscaanse levensstijl wil ervaren. Je kunt genieten van de lokale keuken, gebaseerd op verse ingrediënten en eenvoudige recepten, zoals pappa al pomodoro (brood- en tomatensoep), pappardelle al cinghiale (pasta met wildsaus) en bistecca alla fiorentina (gegrilde steak). Je kunt ook de lokale wijnen proeven, zoals Chianti en Montecucco.

Pistoia is een verborgen parel in Toscane die meer aandacht verdient. Het is een stad die geschiedenis, cultuur en natuur op een harmonieuze manier combineert. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en de echte essentie van Toscane te ontdekken, moet je Pistoia bezoeken.

Pistoia bezoeken : Een verborgen parel in Toscane

Back to top button