CataniaRegio's en StedenSicilieStedenUitgelicht

Zet deze plaatsen maar op je ’to do’ lijstje in Catania

Catania is de tweede grootste stad van Sicilië na Palermo, gelegen aan de Oostkust.

We lijsten hier enkele leuke plaatsen & tips op die bij een bezoek aan Catanië niet op je to do lijstje mogen ontbreken :

Diverse openlucht marktjes
De grootste openlucht markt in Catania stad vind je Piazza Carlo Alberto, geflankeerd door pittoreske kerken en abdijen. Je kan er kleren, schoenen, vlees, vis en vele andere al of niet nuttige voorwerpen kopen. De vismarkt is nabij de kathedraal waar vers aangevoerde vis gekocht kan worden

Catania strand
Catania’s zandstrand Playa is de favoriete plaats voor de locals aan de kust. Playa is een lange zandstrook van ongeveer 4 kilometer in het Zuiden van de stad.
San Giovanni Li Cuti is dan weer een klein vissersdorpje in het Oosten van de stad gekend voor zijn zwarte vulkanische rotsstranden. Hier komen toeristen en locals zonnebaden of vissen.

Etna
Uiteraard is de Etna één van de blikvangers. Deze vulkaan is één van hoogst aktieve vulkanen (ongeveer 3.350 meter hoog) op de Euraziatische aardplaat. Het landschap rond de Etna verandert doorheen de geschiedenis door de veelvuldige uitbarstingen die ook al de stad Catania en dorpjes rond het vulkanisch gebied van de Etna bedreigden.
Men kan rond de oude kraters wandelen en diverse bedrijfjes bieden allerlei excursies aan om op de beste en veiligste manier dit natuurfenomeen te bezoeken.

Catania’s keuken
Als je houdt van lekker eten is Catanië zeker een topbestemming voor jou. Lekker eten is nu éénmaal heilig in Sicilië..
Arancini is één van die typische street food gerechten uit Catania, rijstballen met binnenin kaas, vlees en groenten. Andere typische gerechten zijn hier cannoli, diverse soorten salami en lokaal geproduceerde kazen. In Catania stad kan je terecht bij enkele kleine orgaisaties die “Walking Food Tours” organiseren en je zo Catania en zijn typische gerechten leert kennen.

Diverse openlucht marktjes
De grootste openlucht markt in Catania stad vind je Piazza Carlo Alberto, geflankeerd door pittoreske kerken en abdijen. Je kan er kleren, schoenen, vlees, vis en vele andere al of niet nuttige voorwerpen kopen. De vismarkt is nabij de kathedraal waar vers aangevoerde vis gekocht kan worden.

Perfect gelegen om Sicilië te bezoeken
Catania heeft een internationale luchthaven en is de 6de grootste in Italië. Catanië is zeer strategisch gelegen aangezien je vanuit deze stad vlotjes Syracuse, Taormina, Etna, Agrigento, Palermo en Messina kan bereiken.
Vanuit Brussels South Charleroi zijn er rechtstreekse vluchten naar Catania. Aantal dagen per week kunnen soms afwijken naargelang het seizoen.

Acitrezza en Acicastello

Acitrezza vormt het hart van het beschermde natuurreservaat Riserva dei Ciclopi en is een idyllische plaats voor wie de natuurlijke schoonheid van het gebied wil ervaren
Acicastello is (zoals de naam het zegt) bekend voor zijn kasteel dat boven de zee uittorent. De stad ligt langs de kust met lavastrand.
Deze twee plaatsen kunnen ook bezocht worden tijdens een 1-dags excursie met een zeilboot

Historisch centrum van Catania
Catania is gekend voor zijn rijkgevulde geschiedenis, cultuur, architectuur en gastronomie. Het oude stadsgedeelte is één van de grootste en best bewaarde voorbeelden van barok architectuur in Italië. Dit is door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Enkele trekpleisters : het Romeins amfitheater, het Grieks-Romeins amfitheater, De kathedraal van Catania in barok stijl, het Massimo Bellini operagebouw en de Bellini tuinen.

Wie nog meer wil weten over Catania kan altijd terecht voor brochures en info op de website van de lokale toeristische dienst : klik hier

Back to top button