Emilia RomanaRomeStedenUitgelicht

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

Rome, een eeuwige topper voor wie Italië als vakantiebestemming heeft.. Deze stad met haar eindeloze geschiedenis is een opeenstapeling van musea. Leuke plaatsen voor kinderen in Rome zijn er in overvloed. Meer dan voldoende activiteiten en plaatsen waar ze zich kunnen uitleven. We bezochten enkele bekende en minder bekende plaatsen.

MEMORIA GIOCOSA BIBLIOMUSEO – Museum gewijd aan speelgoed en spelletjes waar kinderen speelgoed en speeltjes uit vervlogen tijden kunnen herontdekken.
De geschiedenis van speelgoed in het algemeen en spellen in het algemeen worden er op een zeer kindvriendelijke manier voorgesteld. Het museum is open op vrijdag en zondag !
Website : www.lamemoriagiocosa.it

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

BIOPARCO

Een zoologisch park in Villa Borghese waar meer dan 1000 dieren en 200 verschillende diersoorten te zien zijn.
Website : www.bioparco.it

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

CINECITTÀ SI MOSTRA, Studi di Cinecittà

Cinecitta si Mostra is een cultureel initiatief dat aan het grote publiek voor de eerste keer het historisch en architecturaal patrimonium van de beroemde Fabbrica dei Sogni (Droomfabriek) openstelt.
Website : www.cinecittasimostra.it

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

TECHNOTOWN

Een plek waar creativiteit en ontdekken centraal staat voor kinderen vanaf 6 jaar. Interactieve spelletjes laten hen kennis maken met technologie.
Door middel van innovatieve technologie krijgen ze de mogelijkheid om 3D reizen te maken, virtueel en interactief. In labo’s en dagelijkse educatieve cursussen ontdekken jongeren hoe ze hun mogelijkheden en grenzen verleggen door middel van hun eigen creativiteit.
Website : www.technotown.it

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

Museo dei Bambini di Roma

Een museum voor kinderen tot 12 jaar. Explora is opgebouwd uit verschillende themaparken waar kinderen zich kunnen uitleven in verschillende speelpleinen. Buiten is e rook speelpark voorzien voor alle leeftijden. Om het museum te bezoeken kan je wel best vooraf reserveren, zeker tijdens het weekend.
Website : www.mdbr.it

Leuke plaatsen voor kinderen in Rome

Back to top button