PiemonteRegio's en StedenUitgelicht

Lago d’Orta : Verborgen parel naast Lago Maggiore

Lago d’Orta behoort tot één van de meest ongerepte meren in Noord-Italië. Met haar heldere water en uitnodigende stranden is het  een heel mooie plek die onterecht minder aan bod komt in toeristische gidsen. Het meer is 13.4km lang en 2.5km breed. Het is gescheiden van haar grotere en beter bekende buur Lago Maggiore, door Monte Mottarone.

De ongelooflijke architectuur die terug te vinden is in het stadje Orta San Giulio, met haar pastelkleurige gebouwen, pittoreske straten en het eilandje San Giulio maken van dit gebied een echte verborgen parel.

Voor cultuurliefhebbers is er de Orta Sacro Monte (UNESCO werelderfgoed), een verzameling van eeuwenoude kapelletjes in Orta San Giulio of de kerk van Santa Maria Assunta op de westkant van het meer.

Je kan langs Lago d’Orta verblijven in één van de prachige hotels zoals Hotel Giardinetto. Je kan er dineren op het terras met panorama op het meer of heerlijk genieten aan het zwembad. Een andere aanrader is Hotel San Roco, een vroegere abdij uit de 17de eeuw..

Een aanrader is zeker een bezoek aan het San Giulio eiland. Je kan er soms de gezangen horen van de Benedictijner nonnen die op het eiland verblijven. Voor wie rust zoekt op in een idyllische setting is dit eiland een absolute must. Het San Giulio eiland is genoemd naar de heilige Giulio die er geleefd zou hebben tijdens de 4de eeuw.

Het Lago Maggiore is 20km verder te vinden en daar is Isola Madre zeker het bezoeken waard met haar prachtige botanische tuinen. Als onderdeel van de Borromea archipel telt dit eiland heel wat exotische planten, bloemen en vogels. Je kan er makkelijk een namiddag doorbrengen.

Back to top button