Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse producten in NederlandToscane

Toscaanse jasmijn in je tuin

De Toscaanse jasmijn (trachelospermum jasminoides) is een juweeltje voor uw tuin. Deze enthousiaste klimmer kan, als de omstandigheden goed zijn, een hoogte van 5 meter bereiken. Deze klimplant doet het goed als je gereedschap zoals draadgaas gebruikt waar de jasmijn zich aan kan hechten. Gezien de mediterrane oorsprong is een plek in de zon, bijvoorbeeld een zuidmuur, een goed idee. De beloning voor goede verzorging is een prachtige bloei van geurige witte bloemen die kan doorgaan van juni tot de late zomer. De bloemen van de Toscaanse Jasmijn verspreiden een heerlijke geur en doen je onmiddellijk aan Toscane denken. Je kan wegdromen van de volgende Toscane trip met deze prachtige plant op de achtergrond.

Toscaanse Jasmijn in de tuin
Toscaanse jasmijn

Wanneer deze prachtplant snoeien?

Toscaanse jasmijn snoei je best in het voorbij maar alleen maar als de vorst voorbij is. Extra snoei verjongt de plant. Nu en dan tijdens het seizoen snoeien kan geen kwaad. Het bijzonderste is om de plant in goeie vorm te houden zodat ze alle kracht heeft om verder te groeien. Net zoals bij andere planten is een goede voeding, waterbeheer en snoeikunsten de sleutel tot een schitterend resultaat.

Hoe een Toscaanse jasmijn snoeien?

Oude takken best verwijderen en nieuwe takken gerust laten om nieuwe jasmijn er te laten op bloeien. Best wel deze plant beschermen als de temperatuur onder de 10 graden zakt. In de lente best eens kijken welke takken vorstschade hebben geleden en deze dan verwijderen. Gooi een Toscaanse jasmijn die volledig bevroren was niet onmiddellijk weg, de kans dat hij zich toch nog kan herstellen is groot.

Deze Italiaanse topper voor je terras of tuin koop je bij je plaatselijke plant & boomhandel of online. Het is naast een schitterende plant om naar te kijken ook een typische geurplant. Voor wie op zoek is naar andere typische Italiaanse producten bij ons, kan steeds op Vacanza.be terecht.

Back to top button