Uitgelicht

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie ?

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie

Maak het jezelf heel wat makkelijker door Skyscanner.com te gebruiken. Deze website, zoekmachine voor vluchten, is sowieso de beste aanpak voor wie via het internet op zoek gaat naar de beste en goedkoopste vliegtickets naar Italië of iedere andere bestemming. Het internet staat vol met allerlei zoekmachines voor vluchten maar jarenlange ervaring leert ons dat Skyscanner echt wel de top is en blijft.

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie ? Is Skyscanner gratis ?

Eerst en vooral, het gebruik van de Skyscanner website of app is volledig gratis, er zijn geen verborgen kosten..In feite gaat Skyscanner voor jou alle websites van luchtvaartmaatschappijen af en geeft je alle mogelijke combinaties en prijzen door voor de door jou gekozen bestemming en data.

Koop je die tickets dan bij Skyscanner.com ?

Neen, Skyscanner geeft je een lijst op van alle aanbieders met alle prijzen en daar kan je doorklikken naar die aanbieder (luchtvaartmaatschappij of reisagent). Je boekt dus rechtstreeks bij de aanbieder.

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie

Welke zoekmogelijkheden heb je allemaal als je bvb naar Italië wil vliegen?

– Op de openingspagina kies je taal en valuta
– Je kan kiezen tussen enkele reis of retour of meerdere steden
– Je kiest je luchthaven van vertrek / aankomst en datum , aantal passagiers

goedkoopste vliegticket herfstvakantieNa deze gegevens ingevuld te hebben klik je op “tickets zoeken” en Skyscanner toont je een lijst met mogelijkheden. Deze lijst kan je zelf verder rangschikken op goedkoopste vlucht, reistijd enz..

Welke details krijg je al te zien in de lijst met mogelijkheden ?

Uiteraard wil je meer zien dan een lijst, daarom kan je bij iedere mogelijkheid verder klikken op “naar de site” om je vluchtdetails te bekijken.

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie

Oeps ik zie naast mogelijkheden bij luchtvaartmaatschappijen ook reiswebsites in de lijst ?

Inderdaad ook reisagenten (veelal online aanbieders) bieden mogelijkheden aan. De meerderheid doen correct hun job, problemen zijn de uitzondering. Wil je op zeker spelen koop dan rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Het zal je misschien een paar euro’s meer kosten.. Bij problemen bots je bij tussenpersonen vaak op een muur, wanneer je echter bij een luchtvaartmaatschappij boekte zal je altijd snel en correct geholpen worden.

goedkoopste vliegticket herfstvakantie


Je wil nog even afwachten en nog niet boeken ?

Je kan op de site werken met een “Skyscanner Prijsalarm” en zo de prijzen opvolgen en proberen toe te slaan wanneer de prijs plots daalt. Per email krijg je dit altijd in de inbox.


Je kent je vakantiedata maar weet nog niet waarheen in Italië ?

Wel, Skyscanner helpt je aardig op weg. Je kan op de site intikken vanwaar je wil vertrekken, je data en naar “Italië”… Inderdaad dan krijg je een lijst met alle mogelijkheden naar alle Italiaanse bestemmingen tijdens jouw vakantiedata…Netjes per stad !

Je weet al waarheen maar bent flexibel in je reisdata ?

Skyscanner (doe dit via de website, niet via de app) geeft je de mogelijkheid om de goedkoopste of beste tickets voor je bestemming te zoeken in een hele maand. Bvb je wil naar Palermo in mei dan kies je “mei” als periode en krijg je alle prijzen te zien, heen en terug, in mei !

goedkoopste vliegticket herfstvakantie


Opgelet, de prijzen die aangeboden worden zijn soms “exclusief bagage”. Dus let goed op welk ticket je uiteindelijk boekt ! Bij luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Wizzair weten we dit maar er zijn ook grotere luchtvaartmaatschappijen waar bagage soms niet in de prijs inbegrepen is !

Reizen maar !

Hoe vind je het goedkoopste vliegticket voor je reis in de herfstvakantie

Back to top button