CampaniaGastronomieNapels

De beste pizza ter wereld eet je bij “L’Antica Pizzeria da Michele” in Napels

Ken je de beroemde “pizza” scene nog met Julia Roberts in de blockbuster “Eat, Pray, Love” ?  Het beroemde “I’m in a relationship with my pizza” citaat ? L’Antica Pizzeria da Michele !

Deze scene werd opgenomen in de “L’Antica Pizzeria da Michele”, hartje Napels. De beroemdste pizzeria ter wereld heeft 2 pizza’s op de kaart : de Margherita met San Marzano tomatensaus, Agerola mozzarella en basilicum en de Marinara, heerlijk eenvoudig met tomaat, look en oregano.

Sinds 1870 worden deze twee variaties gebakken in een traditionele Napolitaanse houtoven en het recept is sindsdien ongewijzigd gebleven. Geen desserts of koffie op de kaart, pizza eten is de enige mogelijkheid hier.

Om 11 uur ’s morgens openen de deuren van de bekendste pizzeria ter wereld. Je kan genieten van uw pizza in het sober aangeklede restaurant of afhalen. Een file van honderden meters (neen, we overdrijven niet) van ’s middags tot ’s avonds is dagelijkse kost.

L'Antica Pizzeria da Michele
Pizzeria Da Michele Napels

Niettegenstaande de wereldwijd bekende naam en faam van l’Antica Pizzeria da Michele kan je er een pizza kopen voor nauwelijks 5 euro. En neem het van ons aan : het zijn echt grote pizzza’s !

Ondertussen openden er wereldwijd filialen. In Londen, Barcelona, Tokio en uiteraard ook in Rome, Milaan en Firenze

Bezoek hier hun website : www.damichele.net

Back to top button