Italië bij onsNieuwsTi Amo Italia

Galerie Gli Italiani : Bijzondere kunstfoto’s uit Italië

Babette is eigenaresse van de galerie Gli Italiani (www.gli-italiani.nl) in Haarlem. Als kind hield ze al van foto’s. Haar vader maakte met eindeloos geduld prachtige dia’s van hun vakanties. Elke vakantie mocht ze  1 rolletje foto’s maken….  Een foto neemt je mee in een verhaal, iets moois dat je beleefde of gezien hebt..Bij Gli Italiani kan je tientallen verhalen in schitterende foto’s terug vinden..

Babette, vanwaar kwam het idee voor uw zaak?

Mijn liefde voor foto’s (en ook film!) wilde ik vorm geven met iets waarmee ik anderen blij kon maken, én mijn boterham kon verdienen. Ik wilde unieke beelden zoeken van het land waar ik mijn hart aan verpand heb, nl. Italië. Het is zo enorm divers qua landschappen, plaatselijke gebruiken..de mensen zijn enorm expressief en prachtig om te fotograferen. Bovendien leeft Italië bij veel mensen. Ze hebben er een (emotionele) band mee.

galerie Gli Italiani

Waar ligt je persoonlijke voorliefde voor Italië ?

Ik trouwde lange tijd geleden met een Italiaan. Hij leerde mij ook van het land te gaan houden, met als z’n plussen én z’n minnen.

galerie Gli Italiani

Welke regio of streek is je favoriete vakantiebestemming ?

Misschien omdat ik in het Zuiden van Italië heb gewoond, zijn de het ook de zuidelijke regio’s die voor mij de meeste aantrekkingskracht hebben. Het is wat minder ‘gepolijst’, wat ‘ruwer’ en authentieker. Het is het Italië ‘met een randje’. Niet perfect, en eindeloos boeien.

galerie Gli Italiani

Waar is je galerie precies gelegen ? Is het online gedeelte belangrijk voor je ?

Mijn galerie en winkel ligt in het centrum van Haarlem. Een prachtige historische stad met veel hele bijzondere winkeltjes, met kleine ondernemers die iets bijzonders aanbieden. Echt de moeite waard om eens een dag of weekend naartoe te gaan!

galerie Gli Italiani

Heb je ook klanten uit België ?

Tot nu toe nog niet veel maar wel méér en méér. We hebben regelmatig Vlamingen die bij ons langs komen om een foto te kiezen en daarna nieuwigheden online bestellen.

Welke zijn jouw favoriete foto’s als je er 3 mag kiezen ?

De foto met de vrouwen die de zg. ‘Dolce Cipolle’ (‘zoete uien’) aan het plukken zijn was de eerste foto die ik van de fotograaf (Raffaele Celentano) kocht. Ik vind het licht en het beeld prachtig, volkomen natuurlijk en heel authentiek.

galerie Gli Italiani

De foto van de lezende man vind ik net een prachtige pentekening! De houding vind ik prachtig…. aandachtig lezend.

galerie Gli Italiani

De derde foto is van een andere fotograaf, Umberto D’Aniello. Hij gebruikt veel contrast in zijn prachtige zwart-wit werk. Hij woont op Capri, en veel van zijn beelden zijn gemaakt op het beeldschone eilandje Capri, voor de kust van Napels en Sorrento.

galerie Gli Italiani

Kom je binnenkort met nieuwigheden in je aanbod?

Wij bieden sinds kort de mogelijkheid om ook op doek af te drukken waarmee je bv. een hele wand kunt bespannen. Een prachtig alternatief voor fotobehang en van uitstekende kwaliteit! Ook ben ik constant op zoek naar nieuwe fotografen die bijzondere beelden maken met een hele persoonlijke stijl. Dus de collectie wordt steeds uitgebreid. Je kunt je inschrijven voor een nieuwsbrief die ik 4x per jaar verstuur waardoor je op de hoogte kunt blijven.

Werk je ook met cadeaubonnen ?

Tuurljk, voor wie een uniek en persoonlijk cadeau wil geven en de ontvanger de mogelijkheid wil geven om zijn of haar persoonlijke keuze te laten doen, hebben wij  een mooi vormgegeven cadeaubon, waarvan je de waarde volledig zelf kunt bepalen. Inwisselbaar online of in onze winkel!

Succes nog !

Website : www.gli-italiani.nl
Adres : Gierstraat 63- zwart, 2011GB Haarlem

Back to top button