Italiaanse producten in BelgiëItaliaanse producten in NederlandItalië bij onsUitgelicht

Bongiorno | Biologisch balsamico en appelazijn frisdrank uit Italië

Bij Bongiorno Vinegar Drinks staan biologisch balsamicoazijn en appelazijn uit Italië centraal in hun recepten. Hun samenwerking met het oudste Italiaanse bedrijf dat balsamico-azijn maakt resulteerde in het Bongiorno gamma dat stap per stap de wereld verovert. Hun verhaal lees je hier

Hoe begon voor jullie het succesverhaal van Bongiorno? 

Ons team is ontstaan uit oud medewerkers van KraftHeinz. Wij zagen helaas de ongezonde keerzijde van voeding uit moderne bewerkte levensmiddelen. Wij hebben ons door studie overtuigd van de ‘detox’ werking van appelazijn. Dit product is alleen puur totaal niet smaakvol en ongezond voor het gebit. Daar hebben wij met ons ongezoete, biologische Bongiorno product nu een smaakvol alternatief voor ontwikkelt. Het fijne aan ons alternatief is dat men het puur kan drinken zonder verdere verdunning.

biologisch appelazijn Italië
Vinegar Drinks team

Monari Federzoni is een begrip in Italië, waarom kozen jullie voor hun gamma ? 

Wij hebben dit product met Monari Federzoni ontwikkelt na een nauwkeurige toets waaruit Monari Federzoni als oudste producent ook als lekkerste producent naar voren kwam. De match werd bevestigend toen wij daadwerkelijk aan de productontwikkeling begonnen. Ze zijn echt professioneel en hebben zoveel ‘savoir-faire’ als het op azijn aankomt.

biologisch appelazijn Italië
Monari

Waar zitten de verschillen tussen doorsnee appelazijn en de betere kwaliteit ? 

Het grootste verschil zien wij in de biologische zonnige origine uit Italie. Dit resulteert voor ons in minder contaminanten en meer smaak. Daarnaast filtreren wij onze appelazijn nooit, waardoor ‘de moeder’ in de azijn als residu achter blijft en het product veel gezonder is.

Duurzaamheid is ook belangrijk voor jullie. Vandaar de keuze voor bio ? 

Mahadma Gandhi zei ooit: “De aarde heeft genoeg om in ieders behoefte te voorzien, maar niet in ieders hebzucht”. Wij zijn het daar volledig mee eens en denken dat Moeder Aarde op de zuiverste manier gecultiveerd en gekoesterd kan worden om iedereen van uitgebalanceerde voeding te voorzien. Kortom, wij zien deze bron van grondstoffen als beter voor mens en milieu.

Wat zijn de voordelen op lichamelijk vlak? 

Voornamelijk een gezonde spijsvertering en het verlagen van de bloeddruk.

Zijn jullie aanwezig in de Belgische winkels ? 

Je kan onze product kopen in alle winkels van natuurvoedingsmiddelen winkel Holland & Barrett.

biologisch appelazijn Italië

Wanneer krijg ik mijn bestelling geleverd als ik bestel op de webshop? 

Binnen de 2 werkdagen !

Welke is de meeste verkochte appelazijn uit jullie gamma? 

Momenteel is dat Rood fruit & Granaatappel.

Komen er binnenkort nog nieuwigheden aan ? 

Vanaf 2024 zijn wij ook verkrijgbaar bij Walmart in de VS. Wij exporteren al langer naar de VS, maar verwachten veel van deze expansie.

Wat is jullie favoriete plek of regio in Italië ? 

Zonder twijfel, Modena: een charmante, niet toeristische deftige stad met een indrukwekkende geschiedenis. Waaronder ook als geboorteplaats van icoon Enzo Ferrari en de eerste winkel van Elena Monari. Zij verkreeg tevens de eerste licentie van de overheid als officiële balsamicoproducent.

Back to top button