CastelfiorentinoLogeren in Toscane

Vakantiehuis in Toscane | Enkele toppers

Op zoek naar een vakantiehuis in Toscane ? Het aanbod aan accommodaties in Toscane is enorm. Deze regio is de afgelopen decennia uitgegroeid tot dé toeristenmagneet. De vele pittoreske dorpjes, fantastische historische steden zoals Firenze, Montepulciano, Lucca, Pisa..En uiteraard de prachtige landschappen zijn een gigantische trekpleister.

Vakantiehuis in Toscane ? Enkele toppers..

Enkele artikels terug kon je Casa Dora op Vacanza.be ontdekken. Casa Dora in Batignano is méér dan een leuk vakantiehuis in Zuid Toscane.. De Nederlandse Pascale Tiessens en haar Italiaanse man zorgen er voor dat iedere gast zorgeloos kan genieten van een korte of lange vakantie in Zuid Toscane.

vakantiehuis in Toscane
Casa Dora

Eén van onze lezers tipte ons ook over Castelfiorentino en omgeving. Centraal gelegen in Toscane en heeft heel leuke accommodaties te bieden.

Camin Bianco een complex van drie aparte vakantiehuizen waar gasten zich “thuis” kunnen voelen tijdens hun verblijf in Toscane, onder de zomerse sterrenhemel, ontspannen op het terras met uitzicht op de Toscaanse heuvels.

Casa Rossa-Villa Givi ligt in de prachtige glooiende heuvels van de Chianti, buiten Castelfiorentino, in het historische stadje Certaldo. DIt is de geboorteplaats van Boccaccio, de beroemde middeleeuwse schrijver.

vakantiehuis in Toscane
Wijngaarden rond La Poggiarella

La Poggiarella is ook een toppertje..Deze gerenoveerde boerderij is verdeeld in 6 grote appartementen, grenzend aan een oude en nog steeds actieve wijnkelder. De verschillende appartementen bieden plaats aan 4 tot 6 gasten en voorzien van een ingerichte keuken en kleine woonkamer

Bezienswaardigheden in Toscane

Toscane heeft voor iedere vorm van toerisme iets te bieden. Wat dacht van de Chianti regio voor de wijnliefhebbers ? Of Follonica met haar schitterende lichtkleurige zand en heldere zeewater, een magneet voor toeristen én Italianen die willen genieten. De stad Follonica wordt door de lokale bevolking in het Maremma-gebied vaak het Miami van Toscane genoemd. Een snuifje literatuurgeschiedenis door een bezoek aan Certaldo, de geboorteplaats van Boccacio..Of het verrassende Empoli..Of ga je liever restaurantjes testen in het prachtige Florence ? Ga even langs in onze Toscane rubriek en je zal er tientallen tips vinden om je bezoek aan Toscane te kleuren.

Wie op zoek is naar een agriturismo in Toscane of een camping / glamping in Toscane kan uiteraard ook in onze rubrieken terecht.

Back to top button