GastronomieLogeren in ToscaneUitgelicht

Sting in Toscane : Il Palagio

De Britse poplegende Sting liet onlangs weten via Instagram te starten met een pizzeria op zijn wijndomein in Toscane. De Britse poplegende woont al jaren in de Chianti streek. Sting in Toscane betekent culinair genieten met een lekker wijntje er bij van de eigen wijngaard.

De pizzeria kan je vinden in Il Palagio waar Sting en zijn Trudie wijn, honing en olijfolie produceren. Het doel van de pizzeria is om de zelf gemaakte producten van het landgoed te promoten.

Sting postte op Instagram een oproep aan zijn duizenden volgers om bij een bezoek aan Toscane af te zakken naar de Il Palagio pizzeria waar je kan genieten van pizza, hun uitgebreid aanbod aan wijnen en zelfs enkele lokale Toscaanse artisanale biertjes.

Het koppel kocht Il Palagio, vlakbij Figline Valdarno, in 1999. De 16de eeuwse villa met 340 hectare grond restaureerden ze en kort nadien startte men met de productie van biowijn en olijfolie. De wijnen kregen bijna allemaal de naam van één van Sting’s liedjes uit zijn rijkgevulde carrière. Als druiven worden Trebbiano, Canaiolo, Colorino en Sangiovese gebruikt, in combinatie met Sauvignon

Op Il Palagio kan je ook één van de “kleinere” huisjes op het domein huren, dit tegen een stevig prijskaartje. Er kunnen op het domein maar liefst 50 mensen overnachten en feestjes tot 400 personen zijn ook geen probleem.

Zin om pizza, wijntje of olijfolie te proeven bij Sting in Toscane ? Alle info kan je hier vinden !

Pizzeria e wine bar Il Palagio Farm Shop – Figline e Incisa Valdarno (FI) – via Sant’Andrea, 11 – 055 19850699

Back to top button