Basilicata

Langste zipline in Europa : Volo dell’Angelo

Sinds 3 juli kan je in het bergdorpje Pietrapertosa in de regio Basilicata opnieuw terecht voor de Volo dell’Angelo, langste zipline in Europa.

De Dolomieten op een andere manier beleven, het kan op zijn zachtst gezegd met deze attractie. Dagelijks (behalve op woensdag) kan je hier terecht tussen 9u30 en 18u30, en dit tot 7 november.

Maar wat is die “Volo dell’Angelo” nu precies ? De “Engelenvlucht” is een zipline in het Parco Naturale di Gallipoli Cognato en is de langste van Europa. De staalkabel verbindt twee schitterende dorpen, Pietrapertosa en Castelmezzano, met elkaar.

langste zipline in Europa.

Er zijn twee staalkabels tussen de twee dorpen. Eentje voor de “heenreis” naar Castelmezzano en eentje voor de terugreis naar Pietrapertosa. De hoogte is op ongeveer 1020 meter en de afstand 1500 meter. De snelheid waarmee je van het ene dorpje naar het andere zoeft bedraagt 120 km/uur. Tijdens een normaal hoogseizoen zijn er ongeveer 250 vluchten per dag.

langste zipline in Europa.
Volo dell’angelo ziplijn

Een helm, harnas en een katrol die rond de kabel geschoven wordt is het enige wat je nodig hebt om deze fantastische ervaring te beleven. Alles superveilig van A tot Z.

Een retourtje (Het zijn twee vluchten, heen en terug) kost zo’n 40 euro, met zijn tweetjes kan het voor 72 euro.

Meer info : IL VOLO DELL’ANGELO | volodellangelo.com

Back to top button