Cultuur en NatuurGeschiedenisGeschiedenis van ItaliëPiemonteRegio's en StedenStedenTurijnUitgelicht

Filmmuseum in Turijn

Italië heeft een erg indrukwekkende filmgeschiedenis en het Filmmuseum in Turijn  is een ode aan deze filmindustrie, maar nog veel meer. Je wordt meegenomen op een reis langs de eerste duizend jaar oude ‘bewegende schaduwen’ op doek uit Japan tot het originele pak van Darth Vader.

En natuurlijk een hoop aandacht voor de Italiaanse film.

Vergeet vooral niet om de lift naar boven te nemen, de Mole Antonelliana in. Deze bijzondere toren zie je bijna overal in Turijn en is echt het symbool van de stad. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht en bij helder weer zie je zelfs de Alpen.

Het museum werd opgericht in 1958 en was een van de eerste musea ter wereld die gewijd was aan de kunst en geschiedenis van film. Het museum heeft een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen en activiteiten die gericht zijn op het verkennen van de evolutie van de film en de belangrijkste figuren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling ervan.

Een van de hoogtepunten van het museum is de enorme koepelvormige hal van de Mole Antonelliana, waar bezoekers kunnen genieten van een uniek uitzicht op de stad Turijn terwijl ze zich onderdompelen in de wereld van de filmgeschiedenis. De hal bevat ook een indrukwekkende collectie filmapparatuur, zoals oude camera’s en projectoren.

Het museum organiseert ook verschillende evenementen en festivals, waaronder het bekende Torino Film Festival, dat jaarlijks plaatsvindt in november en een breed scala aan internationale en nationale films omvat.

Back to top button