Eolische EilandenSicilieZuid-Italië & De Eilanden

De Eolische eilanden in Sicilië bezoeken : onze tips !

De Eolische eilanden in Sicilië bezoeken : onze tips !

De Eolische eilanden liggen bij Sicilië één van de meest iconische eilanden in de Middellandse Zee, bekend om zijn prachtige landschap, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan alleen het vasteland. De Eolische Eilanden, een archipel van zeven kleine eilanden in de Tyrrheense Zee, zijn een prachtige bestemming voor wie op zoek is naar een unieke en avontuurlijke vakantie.

Hoe Kom je Bij de Eolische Eilanden

De Eolische Eilanden zijn bereikbaar met de veerboot vanuit de havens van Milazzo, Messina, Napels en Reggio Calabria op het vasteland van Italië. De reistijd varieert afhankelijk van de vertrekplaats en het eiland van bestemming, maar duurt over het algemeen tussen de 1 en 3 uur. Het is belangrijk om je veerboottickets van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

De Zeven Eolische Eilanden

De Eolische Eilanden bestaan uit zeven kleine eilanden, elk met een unieke charme en schoonheid. Hieronder beschrijven we kort elk van de zeven eilanden.

Lipari
Lipari is het grootste en meest bevolkte eiland van de archipel en is een populaire toeristische bestemming. Het eiland heeft een prachtige oude stad met smalle straatjes en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de kathedraal. Lipari heeft schitterende stranden, probeer eens Canneto en Papesca .

Lipari Eolische eilanden

Salina
Salina is het op één na grootste eiland van de archipel en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en vruchtbare grond. Het eiland heeft twee uitgedoofde vulkanen en is bezaaid met wijngaarden en tuinen. Salina’s stranden zijn Rinella en Santa Marina.

Salina Eolische Eilanden

Stromboli
Stromboli is een actieve vulkaan en is één van de meest bekende eilanden van de archipel. Het eiland heeft een schilderachtig dorpje met witgekalkte huizen en smalle steegjes. Stromboli heeft ook verschillende stranden, zoals Ficogrande en Spiaggia Lunga.

Stromboli vulkaan

Panarea
Is het kleinste en meest exclusieve eiland van de archipel en is populair bij beroemdheden en jetsetters. Het eiland heeft een prachtig dorpje met een schilderachtige haven en smalle straatjes. Genieten op het strand kan op Cala Junco en Zimmari strand.

Panarea eiland

De zeven Eolische eilanden bezoeken


Alicudi
Alicudi is een afgelegen eiland en is perfect voor wie even helemaal weg wil van alles. Het eiland is alleen bereikbaar per boot en heeft geen geasfalteerde wegen, auto’s of hotels. Maar het eiland heeft wel enkele charmante huisjes en een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende eilanden. Alicudi heeft ook enkele mooie stranden, zoals Scalo Galera en Bazzina.

Alicudi eiland

Filicudi
Filicudi is een rustig en vredig eiland, ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en rust. Het eiland heeft een charmant dorpje met witgekalkte huizen en een schilderachtige haven. Heerlijke stranden ook, La Canna en Pecorini strand.

Filicudi eiland

Vulcano
Vulcano is het meest westelijke eiland van de archipel en staat bekend om zijn vulkanische activiteit. Het eiland heeft een warmwaterbron en een modderbad, die populair zijn bij toeristen. Op zoek naar plaatse om te relaxen ? Gelso en Cannitello strand !

Vulcano eiland

Wat te Doen op de Eolische Eilanden

Er is genoeg te doen op de Eolische Eilanden, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur. Hieronder geven we enkele suggesties.

Wandelen

De Eolische Eilanden zijn een paradijs voor wandelliefhebbers, met tal van routes die langs vulkanen, heuvels, valleien en stranden lopen. Eén van de populairste wandelingen is de beklimming van de Stromboli vulkaan, die een spectaculair uitzicht biedt op de zee en de omliggende eilanden.

Strandhoppen
De Eolische Eilanden hebben enkele prachtige stranden die we hierboven vermelden, variërend van zandstranden tot kiezelstranden en rotsachtige baaien. Elk eiland heeft zijn eigen unieke stranden, dus het is de moeite waard om meerdere eilanden te bezoeken om ze allemaal te ontdekken.

Snorkelen en Duiken
De kristalheldere wateren rondom de Eolische Eilanden bieden fantastische mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Er zijn verschillende duikscholen op de eilanden die duikexcursies en cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden.

Cultuur en Geschiedenis
De eilandengroep heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de Oudheid. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden op de eilanden, zoals de oude stad van Lipari, de archeologische site van Filicudi en de Romeinse baden van Vulcano.

Wanneer de Eolische eilanden bezoeken

De beste tijd om de Eolische Eilanden te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer warm en zonnig is en de zee warm genoeg is om in te zwemmen. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus, dus het kan drukker zijn en de prijzen kunnen hoger zijn. Als je op zoek bent naar een rustigere ervaring, overweeg dan om in mei of september te gaan.

De Eolische eilanden in Sicilië bezoeken : onze tips !

Back to top button