Eolische EilandenSicilieZuid-Italië & De Eilanden

Ontdek de schoonheid van de Eolische eilanden

De Eolische eilanden in Sicilië bezoeken : onze tips !

De Eolische eilanden bezoeken dicht bij Sicilië, betekent één van de meest iconische eilanden in de Middellandse Zee ontdekken. Bovenal bekend om zijn prachtige landschap, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Bovendien heeft het eiland Sicilië nog veel meer te bieden dan alleen het vasteland. De Eolische Eilanden, een archipel van zeven kleine eilanden in de Tyrrheense Zee, zijn een prachtige bestemming voor wie op zoek is naar een unieke en avontuurlijke vakantie.

Hoe Kom je Bij de Eolische Eilanden ?

De Eolische Eilanden zijn bereikbaar met de veerboot vanuit de havens van Milazzo, Messina, Napels en Reggio Calabria op het vasteland van Italië. De reistijd varieert afhankelijk van de vertrekplaats en het eiland van bestemming, maar duurt over het algemeen tussen de 1 en 3 uur. Het leidt geen twijfel dat het s belangrijk om je veerboottickets van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

7 prachtige Eolische eilanden

De Eolische Eilanden bestaan uit zeven kleine eilanden, elk met een unieke charme en schoonheid. Hieronder beschrijven we kort elk van de zeven eilanden.

Lipari, het meest bevolkte eiland

Lipari is het grootste en meest bevolkte eiland van de archipel en is een populaire toeristische bestemming. Daarnaast heeft het eiland heeft een prachtige oude stad met smalle straatjes en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de kathedraal. Lipari heeft schitterende stranden, probeer eens Canneto en Papesca .

Eolische eilanden bezoeken
Lipari Eolische eilanden

Het prachtige eiland Salina

Salina is het op één na grootste eiland van de archipel en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en vruchtbare grond. Het eiland heeft twee uitgedoofde vulkanen en is bezaaid met wijngaarden en tuinen. Salina’s stranden zijn Rinella en Santa Marina.

Eolische eilanden bezoeken
Salina Eolische Eilanden

De Eolische eilanden bezoeken en de Stromboli vulkaan ontdekken

Stromboli is een actieve vulkaan en is één van de meest bekende eilanden van de archipel. Het eiland heeft een schilderachtig dorpje met witgekalkte huizen en smalle steegjes. Daarnaast heeft Stromboli ook verschillende stranden, zoals Ficogrande en Spiaggia Lunga.

Eolische eilanden bezoeken
Stromboli vulkaan

Het kleinste van de Eolische eilanden Panarea

Is het kleinste en meest exclusieve eiland van de archipel en is populair bij beroemdheden en jetsetters. Het eiland heeft een prachtig dorpje met een schilderachtige haven en smalle straatjes. Genieten op het strand kan op Cala Junco en Zimmari strand.

Eolische eilanden bezoeken
Panarea eiland

De adembenemende uitzichten van het eiland Alicudi

Alicudi is een afgelegen eiland en is perfect voor wie even helemaal weg wil van alles. Het eiland is alleen bereikbaar per boot en heeft geen geasfalteerde wegen, auto’s of hotels. Verder heeft het eiland wel enkele charmante huisjes en een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende eilanden. Bijvoorbeeld heeft Alicudi ook enkele mooie stranden, zoals Scalo Galera en Bazzina.

Eolische eilanden bezoeken
Alicudi eiland

De witgekalkte huizen op het eiland Filicudi

Filicudi is een rustig en vredig eiland, ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en rust. Het eiland heeft een charmant dorpje met witgekalkte huizen en een schilderachtige haven. Heerlijke stranden ook, La Canna en Pecorini strand.

Eolische eilanden bezoeken
Filicudi eiland

De Eolische eilanden bezoeken en de warmwaterbronnen van Vulcano bezoeken

Vulcano is het meest westelijke eiland van de archipel en staat bekend om zijn vulkanische activiteit. Het eiland heeft een warmwaterbron en een modderbad, die populair zijn bij toeristen. Op zoek naar plaatse om te relaxen ? Gelso en Cannitello strand !

Eolische eilanden bezoeken
Prachtige vergezichten op het eiland Vulcano

Wat te Doen op de Eolische Eilanden

Het ligt voor de hand dat er genoeg te doen is op de Eolische Eilanden, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur. Hieronder geven we enkele suggesties.

Wandelen op de routes of klimmen op de Stromboli

De Eolische Eilanden zijn een paradijs voor wandelliefhebbers, met tal van routes die langs vulkanen, heuvels, valleien en stranden lopen. Daarom is één van de populairste wandelingen de beklimming van de Stromboli vulkaan. Die een spectaculair uitzicht biedt op de zee en de omliggende eilanden.

Strandhoppen op de Eolische eilanden

De Eolische Eilanden hebben enkele prachtige stranden die we hierboven vermelden, variërend van zandstranden tot kiezelstranden en rotsachtige baaien. Daarnaast heeft elk eiland zijn eigen unieke stranden, dus het is de moeite waard om meerdere eilanden te bezoeken om ze allemaal te ontdekken.

De Eolische eilanden bezoeken en snorkelen en duiken

De kristalheldere wateren rondom de Eolische Eilanden bieden fantastische mogelijkheden om te snorkelen en duiken. Bovendien zijn er verschillende duikscholen op de Eolische eilanden die duikexcursies en cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden.

Eolische eilanden bezoeken

Beleef de cultuur en geschiedenis van de Eolische eilanden

De eilandengroep heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de Oudheid. Bijgevolg zijn er verschillende historische bezienswaardigheden op de eilanden, zoals de oude stad van Lipari, de archeologische site van Filicudi en de Romeinse baden van Vulcano.

Wanneer de Eolische eilanden bezoeken ?

De beste tijd om de Eolische Eilanden te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer warm en zonnig is en de zee warm genoeg is om in te zwemmen. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus, dus het kan drukker zijn en de prijzen kunnen hoger zijn. Als je op zoek bent naar een rustigere ervaring, overweeg dan om in mei of september te gaan.

De Eolische eilanden in Sicilië bezoeken : onze tips !

Back to top button