Evenementen & Geschiedenis & CultuurLombardijeMilaan

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad

Milaan is een stad doordrenkt van kunst en cultuur en de vele musea van de stad zijn enkele van de beste plekken om de rijke geschiedenis en artistieke erfgoed te verkennen. Van oude kunst tot moderne meesterwerken, de top vijf musea van Milaan bieden voor elk wat wils.

Pinacoteca di Brera
De Pinacoteca di Brera is eén van de oudste en meest prestigieuze musea van Milaan, met een prachtige collectie Italiaanse Renaissance-kunst. Het museum is gehuisvest in een voormalig Jezuïetencollege, dat in de late 18e eeuw werd omgebouwd tot een kunstgalerij. Vandaag de dag is de Pinacoteca di Brera de thuisbasis van een enorme collectie kunstwerken uit de 13e tot de 20e eeuw, waaronder werken van enkele van de beroemdste kunstenaars aller tijden, zoals Raphael, Caravaggio en Rembrandt.
Als je Milaan bezoekt, is de Pinacoteca di Brera een museum dat je niet mag missen. Enkele hoogtepunten zijn het “Huwelijk van de Maagd” van Raphael en “Het Avondmaal van Emmaus” van Caravaggio. Het museum is elke dag geopend behalve op maandag en de toegangsprijs bedraagt € 15.
Website : https://pinacotecabrera.org/

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad
Pinoteca di Brera

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad

Museo del Novecento
Het Museo del Novecento is een museum voor moderne kunst in het hart van Milaan, in het Palazzo dell’Arengario. Het museum heeft een grote collectie 20e-eeuwse kunstwerken, waaronder werken van Italiaanse en internationale kunstenaars zoals Picasso, Modigliani en Kandinsky. Het museum biedt ook een prachtig uitzicht op de stad vanaf het terras, wat een geweldige plek is om foto’s te maken en van het uitzicht te genieten.
Enkele van de must-see werken in het Museo del Novecento zijn Giacomo Balla’s “Futuristische Synthese van Menselijke Beweging” en Umberto Boccioni’s “Unieke Vormen van Continuïteit in Ruimte”. Het museum is elke dag geopend behalve op dinsdag en de toegangsprijs bedraagt € 12.
Website : https://www.museodelnovecento.org/

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad
Museo del Novecento

Galleria d’Arte Moderna
De Galleria d’Arte Moderna is een ander museum voor moderne kunst gevestigd in Milaan, in de prachtige Villa Reale. Het museum beschikt over een collectie kunst uit de 19e en 20e eeuw, waaronder werken van Italiaanse kunstenaars zoals Canova, Hayez en Segantini. De collectie van het museum is verspreid over 32 kamers, waardoor het een ontspannen sfeer heeft die perfect is om kunst te bewonderen.

Als je de Galleria d’Arte Moderna bezoekt, mag je werken zoals “Het Laatste Avondmaal” van Giovanni Fattori en “Het Landschap van de Jura” van Segantini niet missen. Het museum is elke dag geopend behalve op maandag en de toegangsprijs bedraagt € 10.
Website : https://www.gam-milano.com/

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad
GAM Milaan

Castello Sforzesco
Het Castello Sforzesco is een prachtig kasteel in het hart van Milaan, dat dienst heeft gedaan als residentie van de hertogen van Milaan en later als militair fort. Vandaag de dag is het kasteel de thuisbasis van verschillende musea, waaronder de Pinacoteca del Castello Sforzesco, het Museum van Oude Kunst en het Museum van Toegepaste Kunsten.
Als je het Castello Sforzesco bezoekt, mag je de “Pietà Rondanini” van Michelangelo en het “Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci niet missen. Het kasteel is elke dag geopend behalve op maandag en de toegang is gratis.
Website : https://www.milanocastello.it/

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad
Castello Sforzesco

Biblioteca Ambrosiana
De Biblioteca Ambrosiana is niet alleen een bibliotheek, maar ook een museum dat een indrukwekkende collectie kunst telt. De bibliotheek werd gesticht in de late 16e eeuw door kardinaal Federico Borromeo en beschikt vandaag de dag over een collectie manuscripten, zeldzame boeken en kunstwerken die zich uitstrekken van de oudheid tot heden. Enkele hoogtepunten van het museum zijn onder andere het beroemde “Atlantische Codex” van Leonardo da Vinci, een verzameling tekeningen en notities over verschillende onderwerpen, en de “Fruitmand” van Caravaggio.
Bezoekers van de Biblioteca Ambrosiana kunnen de uitgebreide collectie boeken en manuscripten verkennen, evenals de kunstcollectie van het museum, die werken bevat van beroemde kunstenaars zoals Botticelli, Titiaan en Raphael. Het museum is elke dag geopend behalve op maandag en de toegangsprijs bedraagt € 15.
Website : https://www.ambrosiana.it/

Verken Milaan : De Top 5 musea in de stad

Back to top button