SienaToscaneUitgelicht

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad

Eén van de meest iconische plekken in Siena is de Piazza del Campo, een adembenemend plein in het hart van de stad. In dit artikel gaan we dieper in op deze prachtige plek en alles wat er te zien en te doen is.

De geschiedenis van de Piazza del Campo

De Piazza del Campo is het belangrijkste plein van Siena en wordt beschouwd als één van de mooiste pleinen van Italië. Het plein heeft een opvallende schelpvorm en is omgeven door middeleeuwse gebouwen, waaronder het Palazzo Pubblico en de Torre del Mangia, later meer hierover. De Piazza del Campo heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Destijds was het een marktplaats voor goederen en vee. Later, in de 13e eeuw, werd het plein omgebouwd tot een politiek en sociaal centrum van de stad, waar evenementen en festivals werden gehouden.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad
Torre del Mangia Siena

In de loop der jaren heeft de Piazza del Campo talloze veranderingen ondergaan en heeft het zijn huidige vorm gekregen tijdens de 14e eeuw. Het plein werd verder ontwikkeld en verfraaid tijdens de renaissanceperiode. Tegenwoordig is het een belangrijk ontmoetingspunt voor inwoners en toeristen, en een plaats voor diverse evenementen en festivals, waaronder de beroemde Palio di Siena.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad

Bezienswaardigheden op de Piazza del Campo

De Piazza del Campo biedt vele bezienswaardigheden en attracties voor bezoekers. Het plein zelf is een indrukwekkende bezienswaardigheid, met zijn opvallende schelpvorm en prachtige middeleeuwse gebouwen die het omringen. Het is een uitstekende plek om rond te dwalen en te genieten van de sfeer van de stad.

Eén van de belangrijkste gebouwen aan de Piazza del Campo is het Palazzo Pubblico, het stadhuis van Siena. Dit indrukwekkende gebouw dateert uit de 13e eeuw en heeft een prachtige gevel met gotische en renaissance-elementen. Het stadhuis herbergt een aantal interessante musea en galerieën, waaronder het Museo Civico, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige kunst en artefacten uit de geschiedenis van Siena.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad
Palazzo Pubblico

Een andere opvallende bezienswaardigheid op het plein is de Torre del Mangia. Deze toren is 88 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Het is de perfecte plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over Siena en te zien hoe de stad zich uitstrekt tot aan de horizon.

Eten en drinken op de Piazza del Campo

Als het gaat om eten en drinken op de Piazza del Campo, dan is er geen tekort aan opties. Het plein is bezaaid met cafés, restaurants en gelateria’s waar bezoekers kunnen genieten van de heerlijke Toscaanse keuken. Probeer zeker eens de lokale specialiteiten, zoals pici (een dikke, handgemaakte spaghetti), ribollita (een hartige broodsoep) en cinta senese (een smakelijke varkensvlees delicatesse). Voor wie zin heeft in iets zoets, zijn er talloze gelateria’s die heerlijke Italiaanse gelato serveren.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad
Pici pasta

Een van de meest populaire cafés op het plein is Nannini, een historisch café met een prachtig uitzicht op de Piazza del Campo. Het café serveert heerlijke koffie, zoete lekkernijen en lichte maaltijden. Bezoekers kunnen ook genieten van het uitzicht vanaf het terras van het café, terwijl ze genieten van een heerlijk ontbijt of lunch.

Evenementen op de Piazza del Campo

Het beroemdste evenement die plaatsvindt op de Piazza del Campo is de Palio di Siena. Dit is een paardenrace die twee keer per jaar wordt gehouden, in juli en augustus. De race is een eeuwenoude traditie die teruggaat tot de 17e eeuw en is een van de meest populaire en spectaculaire evenementen in Siena. Tijdens de Palio di Siena komen de verschillende wijken van de stad bijeen en strijden tegen elkaar om de overwinning.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad
Palio in Siena

Naast de Palio di Siena vinden er het hele jaar door verschillende andere evenementen en festivals plaats op de Piazza del Campo, waaronder concerten, theatervoorstellingen en markten. Het plein is een levendig en bruisend centrum van activiteit in Siena en biedt bezoekers een unieke kijk op het rijke culturele erfgoed van de stad.

Siena bezoeken : Piazza del Campo in het hart van de stad

Back to top button