NovaraPiemonte

Novara en haar bezienswaardigheden

Novara en haar bezienswaardigheden

Als je Milaan bezoekt, denk ook aan een uitstapje naar Novara, dat slechts 30 minuten met de trein van de Lombardische hoofdstad ligt. Novara telt zo’n 100.000 inwoners en is een leuke, rustige stad om te bezoeken.

Novara en haar bezienswaardigheden
centrum Novara

Het centrum van Novara is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Je kan genieten van het observeren van de details van de arcades van negentiende-eeuwse gebouwen, slenteren over de heerlijke pleinen en steegjes bedekt met kinderkopjes. De rijkgevulde etalages van de banketbakkerijen met de typische koekjes uit Novara of de talrijke ijssalons zijn gewoon onweerstaanbaar.

Novara en haar bezienswaardigheden

Zet de Basiliek van San Gaudenzio zeker op je “te bezoeken” lijstje. Kenmerkend is haar koepel die naar de hemel wijst. De koepel domineert met haar 121 meter de stad. Hij is vanaf vele kilometers afstand duidelijk zichtbaar, vooral wanneer deze verlicht is. De oude stadsmuren zijn afgebroken om de stad verder te laten ontwikkelen maar de Barriera Albertina staat er nog. Hier betaalden reizigers van Turijn naar Milaan tolgeld.

Novara en haar bezienswaardigheden
Basilica di San Gaudenzio

Ook meer dan de moeite waard is Broletto. De oude zetel van het Palazzo del Comune, bestaande uit vier gebouwen rond een binnenplaats. Dit was de plaats waar alle belangrijke gebouwen, stadsdiensten gevestigd waren in het oude Novara. In de binnenplaats bevindt zich de put waarin in de veertiende eeuw de inwoners van Novara verschillende documenten gooiden. In de hoop belastingen te ontlopen. Slimme jongens!

Novara en haar bezienswaardigheden
Broletto

Een andere verplichte stop is Piazza delle Erbe, omringd door de zuilengalerijen. Officieel Piazza del Cesare Battisti genoemd, maar iedereen blijft het Piazza delle Erbe noemen. Niet ver van het plein ligt Corso Cavour. Eén van de belangrijke straten van Novara met mooie winkels, enkele achttiende-eeuwse paleizen en de kerk van Monserrato.

Back to top button