MoliseTe koop in MoliseVastgoed kopen in Italië

1 euro huis project in Italië blijft uitbreiden

1 euro huis project in Italië blijft uitbreiden

Ook het pittoreske dorpje  Sant’Elia a Pianisi in de regio Molise biedt nu huizen te koop aan 1 euro. Het gemeentebestuur heeft acht woningen te koop gezet, elk voor een ongelooflijke prijs van slechts één euro. Niettegenstaande de voorwaarden die we hieronder opsommen, blijft het “1 euro huis” aanbod over heel Italië een aantrekkelijke piste.

1 euro huis project in Italië blijft uitbreiden

Verplichte renovatie

Hoewel dit als een droom die uitkomt klinkt voor potentiële huiseigenaren, zijn er enkele voorwaarden om rekening mee te houden. De huizen zijn dringend aan renovatie toe, en kopers moeten een aanbetaling van €5.000 doen voordat de noodzakelijke werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bovendien zijn ze nog steeds verantwoordelijk voor alle standaardkosten die gepaard gaan met het bezitten van een huis.

Renovatie met lokale spelers

Maar dat is nog niet alles. De burgemeester van Sant’Elia a Pianisi in Molise heeft enkele strenge richtlijnen opgesteld voor de nieuwe bewoners. Binnen zes maanden na de aankoop van een woning moeten ze een renovatieplan indienen bij de lokale autoriteiten, en deze renovaties moeten binnen drie jaar voltooid zijn. De stad geeft de voorkeur aan kopers die lokale werknemers willen inhuren, regionale materialen willen gebruiken en de renovaties in de kortst mogelijke tijd willen voltooien.

Waarom al deze eisen? De hoop is dat de investeringen en renovaties van nieuwe huiseigenaren de economie van het stadje een impuls zullen geven. Bovendien bevordert het een gevoel van gemeenschap en een sterke band met de toekomst van het stadje.

Aanbiedingen in heel Italië

De €1-woningen van Sant’Elia a Pianisi maken deel uit van een grotere inspanning om de achteruitgang van de Italiaanse dorpen tegen te gaan, waar jonge Italianen vaak vertrekken naar banen in de steden. Veel regio’s nemen nu betaalbare woningstrategieën aan, zoals deze, om hun dorpen nieuw leven in te blazen. Beroemdheden zoals de Britse talkshowhost Alan Carr en actrice Lorraine Bracco van “The Sopranos” hebben al van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Je kunt alle €1-woningen in Italië verkennen op 1eurohouses.com, waar charmante eigendommen in regio’s zoals Emilia-Romagna, Abruzzo, Campania, Sicilië en meer te zien zijn.

1 euro huis project in Italië blijft uitbreiden

Back to top button