FlorenceToscane

Tips om lekker te eten in Florence

Tips om lekker te eten in Florence

Florence, de hoofdstad van Toscane, Italië, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende architectuur en rijke geschiedenis, maar ook om zijn heerlijke keuken. De stad die al eeuwenlang bekend staat om zijn gastronomie, biedt een overvloed aan eetgelegenheden waar bezoekers hun hart kunnen ophalen. Van de traditionele Florentijnse steak tot de beroemde gelato, er is geen tekort aan verrukkelijke gerechten om te proberen. Hier zijn enkele van de beste restaurants om te eten tijdens een bezoek aan Florence:

Osteria del Cinghiale Bianco

Tips om lekker te eten in Florence
Cinghiale Bianco Florence


Osteria del Cinghiale Bianco, gelegen in het hart van Florence, is een traditioneel Toscaans restaurant dat al meer dan 40 jaar de lokale bevolking en toeristen bedient. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke wildvlees, waaronder wild zwijn, konijn en fazant. Het menu biedt ook een verscheidenheid aan pastagerechten, waaronder de beroemde pappardelle al cinghiale (pappardelle met wildzwijnragù). Het restaurant heeft een gezellige en rustieke sfeer die bijdraagt ​​aan de algehele eetervaring.

Trattoria Mario
Trattoria Mario is een informeel en betaalbaar restaurant dat populair is bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Dit restaurant ligt in de buurt van de San Lorenzo-markt en serveert al meer dan 50 jaar heerlijke Toscaanse gerechten. Op het menu staan ​​traditionele gerechten zoals ribollita (een Toscaanse groentesoep) en bistecca alla fiorentina (Florentijnse biefstuk), maar ook dagschotels. Het restaurant is klein en gezellig, met een vriendelijke sfeer die bezoekers het gevoel geeft dat ze bij familie dineren.

La Giostra

Tips om lekker te eten in Florence
La Giostra

La Giostra is een romantisch en elegant restaurant in het historische centrum van Florence. Het restaurant is aangekleed met kroonluchters en antieke meubelen, waardoor een luxe en intieme sfeer ontstaat. Op het menu staan ​​traditionele Toscaanse gerechten met een moderne twist, waaronder gerechten als ravioli di zucca (pompoenravioli) en filetto alla Rossini (filet mignon met foie gras). Het restaurant staat ook bekend om zijn uitgebreide wijnkaart, met enkele van de beste Toscaanse wijnen.

All’Antico Vinaio

Tips om lekker te eten in Florence
All’Antico Vinaio

All’Antico Vinaio is een populaire broodjeszaak vlakbij de Ponte Vecchio. Dit kleine en bescheiden restaurant heeft een cultstatus verworven vanwege zijn heerlijke sandwiches, gemaakt met versgebakken brood en hoogwaardige ingrediënten. Het menu biedt een verscheidenheid aan opties, waaronder vegetarische en veganistische opties. De sandwiches zijn groot en vullend, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor een snelle lunch of tussendoortje.

Tips om lekker te eten in Florence

Back to top button