FlorenceLogeren in ToscaneRegio's en StedenToscane

Auto huren in Florence | Onze tips

Florence is één van de prachtigste steden in Europa, zonder twijfel. Ook de omgeving is prachtig om te zien. Wie met het vliegtuig naar Florence vliegt en van plan is om Toscane te verkennen kan bij aankomst beter een auto huren. Toscane bezoeken met het openbaar vervoer is mogelijk maar we raden het niet aan. Met de trein en bus kom je wel vlot in de iets grotere steden van de regio maar wie kleine lieflijke dorpjes wil bezoeken is echt aangewezen op een huurauto. Een auto huren in Florence is de beste oplossing voor wie anders aangewezen is op openbaar vervoer.

auto huren in florence

Vliegen naar de luchthaven van Florence

Wie Florence intikt als bestemming voor een vlucht komt uit bij de Aeroporto di Firenze (FLOR). Aeroporto di Firenze-Peretola Florence ligt in de gemeente Sesto Fiorentino. Het is eén van de twee grootste vliegvelden in Toscane samen met Luchthaven Pisa Galileo Galilei.

auto huren in florence

De afstand naar het centrum van Florence (Piazza della Signoria) is 8 kilometer, een rit met de auto duurt 15 a 20 minuten.

Auto huren op de luchthaven van Florence

Toscane en haar fantastische kleine dorpjes (klik hier voor de 10 mooiste dorpen in Toscane te ontdekken) verkennen doe je best met een huurauto. Op de luchthaven van Florence zijn diverse autoverhuurbedrijven te vinden. De autoverhuurders op de luchthaven van Florence zijn gevestigd in “Palagio degli Spini”, verbonden met de luchthaven door een gratis pendelbus die elke 20 minuten rijdt. De shuttlebus stopt op het kortetermijnparkeerterrein, net buiten de terminal.

Welke autoverhuurbedrijven zijn er op de luchthaven van Florence ?

Je kan een auto huren bij Europcar, Avis Budget, Drivalia, Hertz, Sixt Rent a Car en Sicily by Car

Uiteraard is de minimum leeftijd om een auto te huren of te besturen minimum 18 jaar. Let op er zijn verhuurbedrijven die andere minimum leeftijden hebben. Vooraf goed kijken op de website !

Het boeken (online of ter plaatse) gebeurd altijd met een creditcard, maak dat je deze bij je hebt. De huur voor de auto wordt er mee afgerekend en de waarborg kan er ook mee geregeld worden.

Autoverhuurbedrijven in Florence

Misschien wil je pas na je bezoek aan de stad Florence een auto huren ? Geen probleem ! De hiervoor opgenoemde autoverhuurbedrijven hebben ook een kantoor in Florence.

auto huren in florence

Verzekeringen en schadegevallen bij het huren van een auto in Florence of Italië

Rijden met een auto die je niet gewend bent in een omgeving die je minder kent..Het kan al eens een schadegeval opleveren. De kans is klein maar toch hou je er beter rekening mee. Dus is het interessant om te weten wat de dekking is van de verzekering die inbegrepen is bij de prijs.

De Collision Damage Waiver (CDW) of all risk is het zelfde als een omniumverzekering. De schade bij ongeval en diefstal is gedekt, met een franchise. De Super CDW is zelfs zonder franchise.

Voor je Burgerlijke Aansprakelijkeid kan je overwegen een Additional Liability Insurance (ALI) te nemen waardoor de limiet voor je BA verhoogd wordt.

Auto ophalen en terug brengen bij autoverhuurbedrijf in Florence

Het is belangrijk om bij het ophalen de auto helemaal te bekijken en met de verhuurder te kijken welke schade of krasjes enz er al op de wagen is vooraleer je er mee gaat rijden. Zo heb je bij teruggave geen discussie over al of niet schade door jou veroorzaakt tijdens de termijn van verhuur.

Back to top button