FlorenceRegio's en StedenStedenToscane

Een reis naar Florence is altijd een goed idee

Een reis naar Florence is altijd een goed idee. Florence is één van de meest charmante steden in Toscane. De stad wordt ook wel de geboorteplaats van de Renaissance genoemd omdat hier grote kunstenaars zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo leefden.

5 beste restaurants Florence
Ponte Vecchio

Hun werk kan je bewonderen in de wereldberoemde Galleria degli Uffizi. Wie liever geen museum bezoekt kan genieten van de bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio en de indrukwekkende Boboli tuinen.

Wist je dat het woord Florence komt van het Italiaanse woord Florentia, wat “bloemrijk” betekent ? De stad is één van de meest bezochte culturele en historische centra ter wereld. UNESCO heeft de goed bewaarde oude binnenstad met zijn architectonisch meesterwerken en parken beschermd. De vele kerken, palazzo en galerijen in de stad herbergen schitterende kunstwerken.

Bezoek ook de iconisch kathedraal van Santa Maria del Fiore, gebouwd in 1436 door architect Filippo Brunelleschi. Je kan gerust ronddwalen in Florence zonder een echt plan. In elke hoek van de stad kan je wel meesterwerken vinden uit de renaissance.

Niet ver van de beroemdste brug van Italië, de Ponte Vecchio, lgit het grote renaissanxepaleis Palazzo Pitti. Met maar liefst zeven musea en 140 kamers in het paleis een absolute topper !

Een reis naar Florence laat je nooit onberoerd.

Back to top button