FlorenceTips & TricksToscaneVenetiëVeneto

Met het vliegtuig naar Toscane

Naar Pisa of Firenze reizen kan ook makkelijk met het vliegtuig naar Toscane vanuit Charleroi, Brussels Airport of Eindhoven in Nederland.

Pisa

De internationale luchthaven van Pisa is vanuit Charleroi en Eindhoven vlot bereikbaar met Ryanair en Transavia. Je bent er op nauwelijks 5 kilometer van hartje Pisa.

Vanaf de luchthaven van Pisa kan je de bus nemen naar Firenze, Lucca en diverse andere schitterende steden. Uiteraard kan je terecht bij diverse autoverhuur bedrijven op de luchthaven als je verder wil met de auto.

Op de luchthaven van Pisa kan je de “People Mover” vinden, een mini metro die je naar het centraal station van Pisa brengt tussen 6am en middernacht. Alle Toscaanse steden zijn vlot bereikbaar met de trein vanuit Pisa

Firenze

Vanuit Brussels Airport kan je op Firenze vliegen, de Amerigo Vespucci luchthaven ligt op 5 kilometer van de stad. Elk half uur vertrekt er op de luchthaven een shuttlebus naar het centraal station van Firenze.

Een ander alternatief om Firenze te bereiken vanop de luchthaven is de tramlijn T2 Vespucci (vanaf 5am), ongeveer 20 minuten naar het centrum. Een ticket koop je bij de automaat aan de halte. De halte het dichtst bij het historische hart is Unità.

Voor een taxi naar Firenze centrum betaal je al vlug 30 euro en meer.

Back to top button