AgriturismoLogeren in ItaliëTips & Tricks

Wat is een agriturismo eigenlijk ?

Je kan er niet naast kijken wanneer je op zoek gaat naar een logeeradresje in Italië..Agriturismo..Maar wat is een agriturismo eigenlijk ?

“Agri” verwijst naar landbouw en “turismo” naar toerisme, dus een duidelijke link naar toerisme in een landbouwomgeving. Sinds 1985 is de term wettelijk bepaald en sindsdien mogen meer dan 2000 logies in Italië zich een agriturismo noemen.

Een agriturismo is dus een verblijf op een boerderij of voormalige boerderij. Je kan ook soms de term “masseria” tegen komen,  vaak in het zuiden van het land. Tijdens de jaren 70 en 80 van vorige week ontstond er een ware boom aan landbouwbedrijven die vooral een toeristisch bedrijf werden. De landbouwsector had het moelijk en veel kleinere boerderijen vertimmerden hun gebouwen tot logies.

wat is een agriturismo

Niet iedereen kan zich zomaar agriturismo noemen. De eigenaar moet daadwerkelijk nog ingeschreven zijn als “boer” en iets produceren of veestapel hebben. Een heleboel parameters bepalen of de term “agriturismo” mag gebruikt worden.

Vaak kan je ook in een agriturismo proeven van lokale specialiteiten die op de boerderij of in de omgeving te vinden zijn.

Typisch voor veel van de Italiaanse agriturismo’s in het hele land is natuurlijk de ligging op het platteland. Dit kan ook gevolgen hebben voor uw manier van reizen. Je komt er vaak terecht in een omgeving waar in de nabije omgeving niet veel te beleven valt. Je logeert vaak in een prachtige omgeving maar om die mooie dorpjes en steden te bezoeken is een auto geen luxe. Met het openbaar vervoer lukt het meestal niet.

Ontdek schitterend agriturismi in één van onze artikels : klik hier

Back to top button