Regio's en StedenStedenToscane

Vinci in Toscane..Geboortedorp van Leonardo da Vinci

Minder bekend maar zeker de moeite om te bezoeken is Vinci in Toscane, het geboortedorp van Leonardo da Vinci. De wereldberoemde uitvinder, architect, beeldhouwer, schilder., het genie van zijn tijd en lang er na.

Vinci in Toscane
Vinci geboortedorp van Leonardo da Vinci

Leonardo zag op 15 april 1452 hier het levenslicht. Vinci is een klein stadje met 14.500 inwoners ten westen van Firenze. Omgeven door wijn- en olijfgaarden is Vinci zeker een omweg waard.

Vinci in Toscane

Vinci heeft een “Leonardo Da Vinci museum” in een 13de eeuwse burcht en uiteraard kan je zijn geboortehuis bekijken. Leonardo woonde hier tot zijn 17de.
Ook zonder de link met Da Vinci is dit stadje een plek waar je heerlijk kan struinen in de kleine straatjes. Tijdens de zomer kan het er echt wel druk worden omdat veel Da Vinci fanaten Vinci als een soort bedevaartsoord zien.

Vinci in Toscane

Overal in de stad zijn kunstwerken te zien die uiteraard uit de leefwereld van Da Vinci komen. Vergeet niet langs te gaan in de Sante Croce kerk waar de kleine Leonardo gedoopt werd. Leonardo was trouwens niet echt voorbestemd om het ver te schoppen in het leven. Hij was “maar” het ongewenste kind uit de verhouding tussen een Florentijnse notaris en één van zijn dienstmeiden.

Bezoek de website van het museum : Leonardo Da Vinci museum

Back to top button