Interviews & TipsItaliaanse producten in BelgiëItalië bij onsTi Amo ItaliaUitgelicht

Alexandra Gutmann (Parfumeries Gutmann) : Acqua di Parma is puur vakmanschap !

Alexandra Gutmann houdt van Italië en brengt ook letterlijk vleugjes Italië bij ons binnen. Parfumeries Gutmann is sinds een halve eeuw een referentie in West-Vlaanderen met hun winkels in Kortrijk en Waregem. Acqua Di Parma, het Italiaanse topmerk is prominent aanwezig in beide zaken. Alexandra vertelt over Italiaanse parfum, haar favoriete vakantiestek en véél meer..

Alexandra, als zaakvoerder van Parfumeries Gutmann in het Westvlaamse Kortrijk en Waregem besteedt je veel aandacht aan je blog, is het een passie die je wil doorgeven ?

Beauty en parfums zijn een passie die ik van kleins af meekreeg van mijn ouders, zij openden de eerste parfumerie 50 jaar geleden.

In mijn sector vind ik het dan ook heel belangrijk om het juiste advies te geven bij het vinden van de juiste verzorging of make-up.

Parfumeries Gutmann

Ik inspireer heel graag de mensen met mijn favoriete parfums en vind het zo leuk om in mijn blog nieuwigheden in de kijker te plaatsen.

Italië en vooral Firenze is geen onbekende voor jou ?

Inderdaad, als romaniste ging ik tijdens mijn 1ste licentie met het Erasmus project naar Firenze om mijn kennis van de Italiaanse taal te perfectioneren.

Heel vlug bezweek ik onder de charme van de schoonheid van deze stad maar ook de Renaissance kunst en Italiaanse cultuur in het algemeen.

Parfumeries Gutmann

Je bent met het gezin een vaste bezoeker van het Toscaanse schiereiland Monte Argentario, wat trekt jullie er zo aan ?

Het is een deel vanToscane dat absoluut nog niet zo toeristisch is en dus nog heel authentiek.

De zee en de landschappen trekken ons enorm aan. Maar ook het heerlijke eten in de kleine restaurantjes die er helemaal niet duur zijn !

Welk soort logiesvorm kiezen jullie meestal?

Wij hebben het geluk dat we ieder jaar in het vakantiehuisje van vrienden mogen verblijven, hoog boven de blauwe zee.

Met een tweeling van 8 jaar genieten we overdag  van de zee en het zwembad dat we met (vooral) Italiaanse families delen.

Parfumeries Gutmann

We eindigen dikwijls onze dag met een bezoekje aan één van de haventjes Porto Santo Stefano of Porto Ercole.

Is er ook nog tijd voor een citytripje naar Italië tijdens het drukke jaar ?

Wel nu momenteel is alles on hold maar ik zou heel graag met mijn man terug een weekend naar Rome gaan, nog altijd één van mijn favoriete steden. Een prachtige stad, een openlucht museum met oneindig veel cultuur, heerlijk eten en natuurlijk…de modewinkels.

Parfumeries Gutmann

Acqua Di Parma is één van de topparfums in jullie parfumerie, hoe zou je het merk best omschrijven voor iemand die het niet kent ?

Acqua di Parma is een Italiaans merk met verfijnde, elegante geuren zowel voor dames als voor heren.  Het merk bestaat uit verschillende heerlijke collecties: Blu Med, Colonias, Signatures, Le Nobili en nu ook Home Fragrance. 

Parfumeries Gutmann

Waar vind je de “Italiaanse touch” bij hen terug ?

In het vakmanschap: de parfums worden nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt ( distillatie met de hand en vooral natuurlijke ingrediënten) en ook in de elegantie: dit gaat van de geur tot en met de mooie verpakkingen.

Acqua Di Parma staat aan de top , betekent dit voor jullie permanente opleidingen en info over het merk en hun nieuwigheden?

Wij zijn een parfumeriezaak met oog voor advies en expertise. Het is dus belangrijk dat alle verkoopsters het verhaal Acqua di Parma goed kennen alsook de geuren en nieuwigheden.

Daar zorg ik persoonlijk voor in samenwerking met het merk. Dit geldt eigenlijk ook voor de andere merken in ons assortiment.

Houdt een Italiaan(se) van andere geurtjes dan een Belgische of Nederlandse heer of dame?

Oh, moeilijke vraag!  Een parfum heeft méér met persoonlijkheid te maken. Over het algemeen zou ik zeggen dat veel zuiderse vrouwen vooral een voorkeur hebben voor warmere geuren.

Maar dit mogen we echt niet veralgemenen, ieder heeft zijn voorkeuren natuurlijk.

Italië betekent ook lekker eten en drinken, heb je favoriete restaurantjes in je vakantiestek ?

Il Moletto, een klein visrestaurantje aan het water in de haven van Porto Santo Stefano en Le Chicce een authentieke trattoria met prachtig uitzicht over Cala Moresca.

Parfumeries Gutmann

Welke regio in iItalië staat er nog op je verlanglijstje en waarom ?

Oh Puglia !  Omdat ik het nog helemaal niet ken en ik hoor dat het echt de moeite zou zijn omwille van zijn mooie eeuwenoude dorpjes en idyllische landschappen. En er is ook de zee waar we zo van houden…


De parfums van Acqua di Parma kan u allemaal terug vinden op de website & webshop van Parfumeries Gutmann : klik hier

Back to top button