Gastronomie

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata ?

Wat is het verschil tussen mozzarella en Burrata ?

Mozzarella en burrata zijn twee populaire Italiaanse kazen die vaak in dezelfde gerechten worden gebruikt, maar ze hebben wel degelijk verschillen. Beide kazen worden gemaakt van koemelk en hebben een zachte, romige textuur, maar de manier waarop ze worden gemaakt, zorgt voor subtiele verschillen in smaak en textuur.

Mozzarella wordt traditioneel gemaakt door de wrongel van koemelk te koken en te strekken totdat het glad en elastisch is. Het resultaat is een kaas met een gladde, witte buitenkant en een zachte, witte binnenkant. De smaak is mild en melkachtig met een licht zure ondertoon. Mozzarella is vaak te vinden in pizza’s, salades en caprese gerechten.

Burrata daarentegen wordt gemaakt van mozzarella en room. Het proces begint hetzelfde als mozzarella, maar in plaats van de kaas uit te rekken en te vormen, wordt de mozzarella opgevuld met room en opgevouwen, waardoor een zachte zak ontstaat die lijkt op een kleine buidel. De buitenkant van burrata is nog steeds glad en wit, maar de binnenkant is gevuld met een romige, melkachtige vulling. De smaak is zacht en boterachtig en werkt perfect in gerechten zoals salades en pastagerechten.

In het kort is het belangrijkste verschil tussen mozzarella en burrata de textuur en de vulling. Mozzarella heeft een gladde textuur en een milde smaak, terwijl burrata een zachte, romige textuur heeft met een boterachtige smaak vanwege de toevoeging van room. Beide kazen zijn echter heerlijk en kunnen in verschillende gerechten worden gebruikt, afhankelijk van de gewenste smaak en textuur.

Wil je tientallen gerechten met één van deze kazen terug vinden ? Op Giallo Zafferano kan je korte filmpjes vinden waar gerechten worden gemaakt met deze kazen.

Wat is het verschil tussen mozzarella en Burrata ?

Back to top button