ToscaneUitgelicht

Colle di Val d’Elsa en het kristalmuseum

Colle di Val d’Elsa in de provincie Siena ligt op een heuvel boven de vallei van de rivier Elsa. Pal op de route van de Via Francigena, een middeleeuwse weg die gebruikt werd door pelgrims en handelaren.

Colle di Val d'Elsa

Het centrum van de stad telt heel wat mooi gerenoveerde gebouwen en één van de bezienswaardigheden is zeker de Collegiata. Deze prachtige kerk met talrijke fresco’s is zeker een bezoekje waard.

Kristalmuseum

Wist je dat 90% van de Italiaanse kristalproductie uit Colle di Val d’Elsa en onmidddelijke omgeving komt ? Wie er alles wil over weten kan terecht in het kristalmuseum.

Colle di Val d'Elsa

Het kristalmuseum in Colle di Val d’Elsa vertelt de geschiedenis en kunst van het kristalglas in deze regio en je kan er verschillende voorbeelden van handgemaakt kristalglas bewonderen, van de middeleeuwen tot nu.

Het kristalmuseum bevindt zich ondergronds in de Via del Fossi 8, onder een voormalige glasfabriek en heeft een oppervlakte van bijna 1000m2.

Je kan er in de museumwinkel ook kristalproducten kopen en uiteraard zijn er op andere plekken in de stad ook ateliers en winkels te vinden waar je het kristal blazen kan bekijken of kristal kan kopen.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 18:00 uur. Het is gesloten op maandagen. De toegangsprijs is €4 voor volwassenen. Er zijn gratis toegangsmogelijkheden voor sommige categorieën van bezoekers, zoals kinderen onder de 6 jaar

Back to top button