PugliaRegio's en StedenStedenUitgelicht

Puglia : Het hele jaar genieten van zon, gastronomie en natuur

Puglia kennen we allemaal als een topbestemming tijdens de zomermaanden maar we kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel troeven deze regio te bieden heeft het gehele jaar door.

De thermometer wijst meestal temperature aan rond 20 graden, zelfs tijdens wintermaanden, ideaal voor een lunch op een terrasje bij de kust, wandelingen in de Itria vallei of ’s morgens lekker golfen ?

 

Golfer ? Wat een heerlijk gevoel om ’s morgens te ontwaken in de San Domenico Golf Resort en na een uitgebreid ontbijt je uit te leven tijdens een partijtje golf midden in een overweldigend Apuliaans landschap. 18 holes liggen te wachten tussen eeuwenoude olijfbomen en de overblijfselen van de archeologische site Egnazia.. Niet-golfers kunnen ondertussen genieten van een massage of één van de vele behandelingen in de spa.

Van 22 tot 24 november vindt het “San Domenico Ladies Only” tornooi plaats, een weekendje tussen “swing en spa” dus.. Tijdens het tornooi kunnen de deelnemers en gasten genieten van de sauna, indoor zwembad en verschillende behandelingen in de Vair Spa.

 

Puglia is ook een pareltje op culinair vlak.. Van Vitantonio Lombardo’s in Matera ( zijn “Pizza in Black” is meesterlijk) en Angelo Sabatelli in Putignano (probeer es de spaghetti met verse groeten) , over de jonge chefs die graag experimenteeren in Giardini 36 te Cisterno en Dish in Ostuni…Keuze in overvloed voor wie het topsegment van de Italiaanse gastronomie wil uittesten.

Angelo Sabatelli

We raden ook de L’Osteria del Porto in Savelletri aan voor het aanbod en charmante locatie en de Alba Chiara in Fasano voor de overheerlijk “spaghetti alle vongole”..

 

Natuurliefhebbers kunnen de uitgestrekte landschappen in Puglia te voet of met de fiets ontdekken. Van Noord tot Zuid zijn er talrijke wandel- en fietstochten uitgestippeld. Het Nationaal park van Gargano, het Umbra Forest, Gravina in Puglia, het platteland net buiten Matera, de dorpjes in de Itria vallei (La Selva, Cisternino, Locorotondo…) zijn maar enkele van de mogelijke bezienswaardigheden tijdens wandel- of fietstochten.

Tijdens het hele jaar (ook de wintermaanden !) kan je langs de kust gaan surfen of leren surfen in één van de talrijke surfscholen. Een boot huren voor een halve of heel dag (met wijn en lunch aan boord) kan ook… Het is één van de weinige gebieden in Europa waar je het hele jaar hiervoor terecht kan..

Bari, Lecce, Gallipoli en Otranto zijn maar enkele van de vele steden die een bezoek waard zijn. De lokale marktjes, lokale koffiebars en restaurantjes zijn ook voor de Italianen een toevluchtsoord wanneer ze de drukte van Milaan of Turijn achter zich willen laten.

Overtuigd ? Geniet er van…

Back to top button