Emilia RomanaGastronomieRegio's en StedenUitgelicht

125 jaar Aceto Balsamico Del Duca in Modena

Aceto Balsamico del Duca is niet zomaar één van de vele producenten van balsamico azijn uit Modena. Hier telt men maar liefst 125 jaar geschiedenis…Een geschiedenis waar kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit voorop stond en staat. Dit resulteerde in wereldwijde erkenning.

4 generaties passie sinds 1891 waar de hertog “Duke Francesco I d’Este” in het logo verwerkt staat. De hertog, geboren in 1610 in Modena, was een beroemde producent en gebruiker van balsamico olie en dus prijkt hij sinds lang op ieder flesje die het bedrijf verlaat.

Balsamico azijn is een typisch product uit de Modena en Reggio Emilia provincies imwille van de karakteristieke druiven die gebruikt worden. De Aceto Balsamico del Duca wordt gemaakt volgens het originele, 125 jaar oude familierecept.

De bio variant van hun Aceto Balsamico is de leider inzake dit topproduct in verschillende landen.

Het portfolio van Aceto Balsamico del Duca is een unieke balans tussen zoete en zure toetsen, een “full body” smaak en een onvergetelijk aroma. Hun balsamico’s brengen heerlijke accenten bij groeten, fruit, kaas, vlees en vis…

Ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van het bedrijf werd een “limited edition” fles gelanceerd met een gouden blad logo.  Slechts 200 exemplaren kwamen op de markt. De fles is een design van de gerenommeerde ontwerper Giorgetto Giugiaro en zit in een prachtig kistje.

De Del Duca producten kunnen rechtstreeks gekocht worden in een grote showroom waar je het volledige gamma kan proeven en kopen.

Bezoekadres :
ACETO BALSAMICO DEL DUCA DI ADRIANO GROSOLI SRL
Via Medicine 2340
41057 Spilamberto – Loc. San Vito
Modena – ITALIA

Back to top button