AgriturismoAgriturismo in PiemonteCampingPiemonteUitgelicht

Agriturismo in Piemonte : Parco del Grep

Agriturismo Parco del Grep niet zo veraf van Turijn in de regio Piemonte is logeren en verbinden met de natuur om je heen. Overnachten in boomtenten en boomhutten, genieten van lokale gerechten de natuur induiken..Het kan er allemaal..We zaten samen de eigenaars

Boomtenten in deze agriturismo in PIemonte

Slapen in een tussen bomen opgehangen tent…Dat moet een bijzonder ervaring zijn. Vanwaar kwam het idee ?

Het is zeker een onvergetelijke ervaring. Onze boomtenten stellen je in staat om op een heel speciale manier te genieten van de overweldigende natuur hier. Bevind je middenin de bomen en toch maar 150 meter verwijderd van de toiletruimtes en het restaurant. Meestal. Worden we bezocht door koppels die onze boomtenten huren maar uiteraard zijn ze ook geschikt voor mensen met een klein kindje.

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

De ultieme verbinding met de natuur.

Ja, wanneer je ontwaakt hoor je de geluiden en ruik je de geuren van het park. Verbinding met de natuur op alle mogelijke manieren. In de tent voelt het als een hangmat, maar dan uiterst comfortabel. Wat we willen aanbieden is een zo sterk mogelijke verbinding met de allesoverheersende, pure natuur, zoals je dit op een kampeersite kan beleven, maar dan anders.

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

Overnachten in boomhutten

Het alternatief dat jullie aanbieden zijn 2 boomhutten. Een andere manier om écht de natuur te omvatten tijdens een verblijf ?

Ons hele project is gebaseerd op de relatie tussen mens en natuur. We hebben het geluk om op deze 10 hectare diverse vormen van verblijfstoerisme te kunnen aanbieden. De boomtenten voor de liefhebbers van het wildkamperen, de boomhutten voor wie wat meer comfort wenst. Deze laatste hebben een groot terras, airco, badkamer, comfortabele bedden en grote ramen om de natuurpracht te bekijken. Dit alles op 300 meter van elkaar, dat is ver genoeg voor de nodige privacy en toch dicht genoeg om elkaar te ontmoeten. Onze boomhutten zijn uiteraard opgebouwd uit duurzame houtsoorten.

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

Kan je een voorbeeld geven ?

Onze “Pineta” heeft een interieur in lariks hout, dezelfde houtsoort zoals de bomen er om heen en je hebt er op het terras zicht op de heuvels en het natuurreservaat verderop.
De “Ciliegi” heeft dan weer een moderner interieur en is deels gebouwd uit kersenhout

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato


Ligging van Agriturismo Parco del Grep in Piemonte

Waar zijn jullie precies gelegen in deze regio ?

Wij zijn gelegen in de Monferrato, halfweg tussen Turijn en Casale Monferrato, aan de grens tussen Turin en Asti, waar de heuvels en Po te vinden zijn. Hier zijn ook eeuwenoude wijnhuizen te vinden maar ook jonge dolenthousiaste producenten met heerlijke godendrank.

De heuvels van de ‘Monteferrato di confine’ bevinden zich 300 tot 400 meter boven de zeespiegel, thuis voor vele wijnproducenten. Van Barbera tot Freisa, Grignolino to Chardonnay, Erbaluce di Caluso, en niet te vergeten de beroemde Malvasia di Castelnuovo Don Bosco, enkele oude vergeten variëteiten uit Piemonte.

Eten in deze agritursimo in Piemonte

Bieden jullie ontbijt of andere maaltijden aan ?

Zeker, wij zijn een familiaal landbouwbedrijf en verbouwen zelf fruit en groenten. We gebruiken onze producten voortdurend in onze gerechten. Ontbijt serveren we in de tuin voor het restaurant En voor de meer romantische ervaring kan dat ook in de boomhut of boomtent. kan dat ook geleverd worden aan de boomhut of boomtent. Onze herberg / restaurant is altijd beschikbaar voor maaltijden, een aperitiefje op picnic. Iedere dag selecteren we de beste verse producten die we beschikbaar hebben voor ons restaurant. We zijn als agriturismo in Piemonte met restaurant erg uniek inzake ons aanbod

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

Ons restaurant is trouwens in ons oude boerderijgebouw. We serveren er eenvoudige en lekkere gerechten met zoveel mogelijk variatie uit onze eigen teelt of uit de omgeving. De gerechten kunnen altijd een beetje aangepast worden aan de wensen van de gast.

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

Wie in de natuur wil blijven kan genieten van onze picnics die we ook samenstellen met zoveel mogelijk producten die om je heen in de natuur verkregen werden. Aan de voet van de torens in het Parco del Grep organiseren we ook “country dining”.. Zittend op hooibalen, genietend van het uitzicht op de heuvels van deze kant van de Piemonte streek. Dit doen we vooral op aanvraag van groepen.

Picnic en meer

De picnic mand is niet zomaar gevuld met wat eten ..

In de picnic mand (op te pikken om 12u30 of 18u30) vind je een selectie van locale kazen, ham, , een pasta- of rijstsalade of quiche, groentensoepje, sandwiches met ham of kaas of omelette voor de vegetariêrs. Uiteraard aangevuld met water, wijn en cake!

De omgeving kunnen de gasten ook verkennen met elektrische fietsen?

Absoluut, de elektrische fietsen zijn een perfecte manier om op ecologische wijze onze regio te verkennen. Je kunt deze bij ons huren, ook is er een mogelijheid om een ‘tour’ met gids te boeken. Een absolute aanrader!

Agriturismo Parco del Grep,Monteu da Po,Monferrato

Bezienswaardigheden rond deze agriturismo

Welke verborgen schatten wil je zeker de gasten laten zien?

Onze omgeving is eigenlijk één grote verborgen schat. Wij zijn hier nog heel erg authentiek, we zijn écht. In dit geval geen typische grootschalige toeristische omgeving! Meestal heb je hier heel kleinschalige bedrijfjes die iets puur willen brengen, iets wat je elders niet zal vinden..Omdat het onze “terroir” is.
Gasten kunnen bij ons altijd terecht voor suggesties, die we het liefst geven op basis van hun wensen.

Paardrijden behoort zelfs ook tot de mogelijkheden ?

We hebben een manege iets verderop en met ervaren instructeurs kan je diverse routes ontdekken. De meeste routes brengen onze gasten trouwens naar de oevers van de rivier in het Baraccone natuurpark.

Welk streekgerecht wil je absoluut onze lezers aanraden ?

Je kan de streek niet ontdekken zonder de typische “agnolotti del plin”, een soort pasta met stoofvlees en onze fantastische Monferrato hazelnootcake. En uiteraard dit alles met een lekker glas wijn.

Gasten kunnen ook deelnemen aan een kookcursus ?

We hebben verschillende mogelijkheden. We hebben kookcursussen die we inhouse aanbieden en andere doen we in nabijgelegen plaaten. De populairste zijn natuurlijk deze waar we verse en gevulde pasta’s leren maken.

Zijn jullie het hele jaar open ?

Ja want de natuur toont haar pracht iedere dag van het jaar. In de herfst heb je de bomen met de verkleurende bladeren bijvoorbeeld. Dan gaat ook het haardvuur aan en is het tijd voor truffels. Anderzijds zijn de lente en zomer ook fascinerend..Ach het is een moeilijke keuze 😊

Zin om te overnachten in boomhutten en boomtenten ?
Website : Klik hier
Facebook : Klik hier
Instagram : Klik hier
Youtube : Klik hier
Email : info@parcodelgrep.it

agriturismo in piemonte met restaurant

Back to top button