AgriturismoAgriturismo in PiemonteLogeren in ItaliëPiemonteRegio's en Steden

Località Tasso in Piemonte

Op zoek naar een gastenverblijf in de regio Piemonte ? Località Tasso in Piemonte, dichtbij Acqui Terme is een top adresje voor korte of langere vakanties in deze prachtige regio. We hadden een gesprek met Ica en Thomas Tecklenburg, eigenaars van deze nieuwe parel.

Wanneer zijn jullie gestart met dit gastenverblijf ?
Na heel veel renoveren en klussen zijn we gestart in 2017, we zijn dus redelijk nieuw op de markt.

En tijdens die 2 seizoenen al veel gasten gehad ?
Ja hoor, wij hadden vooral gasten uit Zwitserland en Duitsland, maar ook gasten uit andere Europese landen en zelfs enkelen uit de Verenigde Staten.

Voor wie is jullie gastenverblijf het meest geschikt?
Wij richten ons vooral op gasten die willen relaxen in een familiale atmosfeer. Dit is een plaats voor wie houdt van de natuur en Località Tasso is een ideale stek voor de omgeving te verkennen. Deze streek heeft ontelbare wijndomeinen in regio’s zoals Barolo, Langhe en Moferrato.

Dat is al heel wat om te bezoeken..
Ja maar er is nog zoveel meer, we hebben hier in de omgeving veel kleine restaurantjes die het beste van Piemonte op culinair vlak serveren. En voor de sportievelingen zijn er uiteraard uitgebreide mogelijkheden om te wankelen of fietsen. Dit individueel of via “tours” die hier door bedrijfjes worden aangeboden.

Hoeveel kamers bieden jullie aan ?
Wij hebben 4 verblijven, deze zijn allen verschillend, van kamer voor 2 personen tot appartementen voor 3 personen.
Località Tasso in Piemonte Località Tasso in Piemonte

Waarom is uw locatie zo interessant voor toeristen die hier komen ?
Località Tasso biedt een schitterend zicht over de vallei. Wij hebben stuk voor stuk de gebouwen gerenoveerd en dit hebben we grotendeels zelf gedaan. We vonden dat belangrijk omdat we de structuur van de oude gebouwen zoveel mogelijk wilden behouden. Die typische muren, die wilden we bijvoorbeeld zeker behouden..Alleen zo konden we de oorspronkelijke charme van het gebouw, het historisch perspectief, tonen.

Omdat wij maar 4 gastenverblijven hebben kunnen we het familiale karakter, de gezelligheid van het kleinschalige maximaal tonen. Vanuit onze stek ben je vlakbij de talrijke lokale specialiteiten zoals wijn, kaas, honing, safraan en amaretti

Wat is de beste tijd van het jaar om hier te verblijven?
Dat hangt er uiteraard nogal van af. Wat wil je doen ? Wat is het doel van je reis? April, Mei, September en oktober zijn ideaal om te wandelen of te fietsen…
Maar wij weten ook wel : een echte ‘Flandrien’ die zit het hele jaar door op de fiets. Dus hier ben je door ons zachtere klimaat zeker op de juiste plaats.
De warmste maanden zijn Juli en Augustus en dan gaan veel van onze gasten ook eens zwemmen in de nabijgelegen riviier de “Erro” of in de Ligurische zee met zijn mooie stranden (op zo’n 40km).

En voor wie het allemaal liever letterlijk aan de deur heeft is er natuurlijk ons zwembad vanaf 2019, om volop te genieten van water, zon, relaxzetel en dit in alle rust.

Località Tasso in Piemonte Località Tasso in Piemonte

Zijn er specifieke arrangementen die je kan aanbieden aan je gasten ?

Wij organiseren soms bezoeken aan wijnkelders of wijnproeverijen en fiets- of wandeltochtjes. Wie graag een plaatselijke restaurantje wil bezoeken kunnen we ook enkele van onze favorietjes aanraden.

Wat is voor jullie het leukste aan het uitbaten van een gastenverblijf?
We hebben hard gewerkt om van deze plaats een toffe verblijfplaats te maken voor onze gasten. Iedere dag hebben we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat ons best gedaan, en als je dan van je gasten een complimentje krijgt, een aanbeveling, jah…dat doet enorm deugd..Daarvoor doen we het ook.
We hebben ondertussen ook heel interessante mensen leren kennen. Praten met mensen die elk hun eigen verhaal hebben, schitterend.

Ik zag dat jullie ook gasten ophalen die via het openbaar vervoer komen ?
Ja hoor we pikken regelmatig gasten op aan het treinstation van Acqui Terme (10km). Ons verblijf is uiteraard gelegen in het platteland en daarom blijft het een voordeel als je met de wagen komt. Maar we zagen ook veel gasten die hierheen kwamen met het vliegtuig hier aankomen met een wagen die ze huurden aan de luchthaven van Milaan of Genua

Wat wil je nog graag kwijt aan onze lezers?
Wij bieden verse producten aan uit onze eigen tuin. Ons kraantjeswater komt uit een nabijgelegen bron en is gefilterd door ons eigen filtersysteem. Een deel van onze elektriciteit wekken we ook zelf op en we proberen zoveel mogelijk biologisch afbreekbare materialen te gebruiken. Ja ecologie is belangrijk voor ons.
Warm water hebben we via onze zonnepanelen en tijdens de wintermaanden verwarmen we onze ruimtes met aardgas. Er zijn veel accommodaties die geen verwarming hebben en zo geen verblijf aanbieden tijdens de winter, wij wél en daarom heel het jaar open.

Bedankt voor dit interview en nog veel succes verder met Località Tasso in Piemonte !

Website : www.localitatasso.it 
Tel : +39 0144 40256
Email : kontakt@localitatasso.it

Back to top button