PiemonteUitgelicht

Vakantiecentrum Alpes d’OC MORINESIO in Piemonte

In de “Valle Maria” in Piemonte op ongeveer 1500m hoogte kan je het dorpje Morinesio terug vinden. Dit is een bergdorpje, deel van Stroppo waar pure lucht inademen nog gewoon is en de zon veel van de partij is. De kleine steegjes van dit dorpje tellen hele mooie typische stenen huizen waar veel hout in verwerkt is. Een typische stijl uit de 18de eeuw die nu nog altijd gebruikt wordt met natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Hier kan je het vakantiecentrum ‘Alpes d’OC MORINESIO’ terug vinden. Ook in deze accommodatie kan je alle elementen terug vinden die typisch zijn voor de streek : authenticiteit, aandacht voor het milieu en omgeving, cultuur en lokale tradities.

vakantiecentrum 'Alpes d’OC MORINESIO

Alpes d’OC MORINESIO biedt aan haar bezoekers appartementen aan met eigen ingerichte keuken en privé kamers met eigen badkamer. Alle gastenverblijven hebben een panoramisch zuidgericht balkon..Overgoten door zonlicht dus..

vakantiecentrum 'Alpes d’OC MORINESIO

Het vakantiecentrum Alpes d’OC MORINESIO bestaat uit 4 appartement en 3 kamers. In totaal kunnen er 20 personen overnachten. Alle verblijven zijn verfijnd ingericht in Alpijnse stijl met slaapkamers met dubbel bed en badkamer. Uiteraard is er satteliet TV en gratis wifi aanwezig.

vakantiecentrum 'Alpes d’OC MORINESIO

Gasten kunnen ook genieten van het restaurant waar typische streekgerechten geserveerd worden. Alle ingrediënten worden lokaal aangekocht. Alle gerechten zijn puur, vers, zonder additieven of bewaarmiddelen klaar gemaakt.

vakantiecentrum 'Alpes d’OC MORINESIO

De keuken is typisch voor Piemonte. Enkele gerechten die je er op de kaart kan terug vinden zijn Bagna Cauda, Vitello Tonnato, Ravioli dal Val Mairo en de overheerlijke Patata, aardappelen gevuld met een zacht gekookt aardappeltje, een kaassausje en truffel..

Elk gerecht kan ook met een passend wijntje uit de streek (Langhe en Roero).. Je kan er zelfs jams terug vinden die gemaakt worden van zelf gekweekte cassis en frambozen. Uiteraard is hier alles ook bio.
Alpes D’OC Morineso heeft ook een samenwerking met het meest prestigieuze visrestaurant uit de streek. Verse vis uit Cuneo, een stad van 70.000 inwoners op 45km van Morinesio, bij restaurant “Il Pesce Fuor d’Acqua”.

Gasten kunnen hier ook mountainbikes huren en zelfs een ritje met een ezelkar behoort tot de mogelijkheden voor de kinderen.

Alpes D’OC Morineso
Valle Maira
Frazione Morinesio, Stroppo
Piemonte, Italia
morinesio@alpesdoc.com
+39 3487469019, +39 3489047499
+39 011597602

Back to top button