B&B LombardijeBed & BreakfastHotel LombardijeLogeren in ItaliëLogeren in LombardijeLombardijeMilaanRegio's en StedenStedenUitgelichtUncategorizedVakantievilla & Appartement

Heerlijk overnachten in B&B Fiera Milano Rho

Wie op zoek is naar een rustig appartement in de buitenwijken van Milaan kan zeker terecht bij Bed&Breakfast Fiera Milano Rho van Lorena & Alessandro. Zij toverden een ruine om tot een modern en stijlvol gebouw met 3 appartementen in Pero.


Vanwaar kwam het idee dan om een gastenverblijf te starten?

Het gehele gebouw moest eigenlijk heropgebouwd worden. Het was een tweeverdiepswoning met een binnenplaats met kasseien die alles in zich had om iets mooi te zijn. Maar helaas volledig verwaarloosd was.  De vorige eigenaars hadden het zomaar achtergelaten, er lag nog een koffietas in de afwasbak, in de slaapkamer leek het alsof er niet iemand geslapen had. Uiteraard lag alles onder het stof en vuil.

We herbouwden het tot een gebouw met twee verdiepingen waarin we 3 appartementen inrichtten. En we beslisten om de verblijven te verhuren voor kortverblijf, dit van één nacht tot meerdere weken.
Jullie hadden geen enkele ervaring als uitbater van een gastenverblijf ?

Oh nee, helemaal niet ! Het waren enkele vrienden die al bezig waren in deze branche die ons vertelden dat we dit konden doen en het gebouw en ligging hiervoor geschikt was. Dat wisten we ook maar de twijfels haalden zij uiteindelijk weg door hun ervaring.
We moisten een heel traject doorlopen, de attesten voor uitbating van een gastenverblijf, documenten voor de gemeente, de regio Lombardije, toestemming van brandweer en politie..
Het leukste was uiteraard het shoppen naar allerlei winkels voor de inrichting van de appartementen.

Uiteindelijk in mei 2017 konden we startten. We hadden het gebouw, het was klaar en ingericht, ons boekingsportaal was klaar en voila..het nieuwe avontuur kon eindelijk starten..

Jullie zijn nu anderhalf jaar bezig, vanwaar komen jullie gasten zoal?

Door de nabijheid van de Fiera Milano Rho, waar de belangrijkste vakbeurzen in Italië plaats vinden hebben wij echt wel gasten uit de hele wereld. We hebben eigenlijk meer gasten die aan de vakbeurzen deel nemen of bezoeken dan toeristen. We hebben heel veel Chinezen die ons kiezen om te verblijven, maar ook heel veel Europeanen, Belgen uiteraard, en mensen uit de UK

Dus vooral zakenmensen komen bij jullie ?

Ja onze appartementen bieden alle luxe die een doorsnee zakenman nodig heeft en weet te appreciëren, zonder dat het te stylish hoeft te zijn. Het zit soms in de kleine dingen. bijvoorbeeld veel stopcontacten, Wifi die perfekt werkt, en vooral de rust in een klein gebouw. Niet een hotel waar je voortdurend een deur hoort dicht slaan of de lift hoort bewegen.. Maar uiteraard betekent dit ook dat toeristen dit enorm weten te waarderen. Enorm veel gasten zeggen “wij vermijden hotels omdat we liever een kleinschaliger verblijf verkiezen, ver weg van drukke recepties en overvolle ontbijtzalen”

Dus jullie bieden 3 kamers aan ?

Noem het gerust appartementen, elk appartement heeft twee aparte slaapkamers. Altijd met één dubbel bed , en één kamer met twee aparte bedden. Indien nodig kunnen we ook de sofa in de woonkamer omtoveren tot een dubbel bed.

Bed&Breakfast Fiera Milano Rho
Bed&Breakfast Fiera Milano Rho

Wat maakt deze ligging zo uniek?

Uiteraard voor mensen die een beurs bezoeken of deelnemen, die hebben hun verblijf op wandelafstand en amper 200 meter van het “Pero” metrostation. Zo ben je in amper 20 minuten in het centrum van Milaan.

Pero heeft ook alles te bieden, je hebt hier verschillende leuke restaurantjes, bars, bankautomaten, winkeltjes en de autostrade vlakbij brengt je in alle richtingen.
Velen die hier verblijven combineren het met bezoekjes aan het centrum dat door de metro zo dichtbij is. Bijvoorbeeld de wereldberoemde Piazza Duomo is op 20 minuten. Ook de nieuwe Citylife shopping mall en de beroemde “Quadrilatero della Moda” is vlakbij.

Een andere aanrader is de AEROGRAVITY, op 300 meter van ons verblijf, de grootste vrije val simulator ter wereld.. Een ongelooflijke ervaring, al vanaf de leeftijd van 3 jaar kan je deel nemen. De instructeurs zorgen er voor dat het veilig blijft.

Bed&Breakfast Fiera Milano Rho

Wanneer is de beste periode om Milaan te bezoeken volgens jullie ?  

Milaan is een magneet voor toeristen uit alle werelddelen en daarom zijn er altijd evenementen in de stad. Iedere week, maand is er wel een nieuwe tentoonstelling, nieuw evenement en uiteraard zijn alle historische gebouwen het hele jaar open. Diegenen die komen om Milaan te zien als modestad kunnen uiteraard ook het hele jaar hier terecht. In Januari en Juli hebben we dan ook nog de “soldenperiode” waar heel wat mensen op af komen.

En beetje verder weg ?

Ik ken veel gasten die hier een auto huren en op een half uurtje rijden ben je bij de beroemde meren zoals het Como meer en  Maggiore meer. mt de prachtige villa’s in authentieke Italiaanse stijl waar ook George Clooney zijn stekje vond.

Uw verblijf moet dan ook in trek zijn bij dames die in Milaan willen shoppen?

Ja ik had onlangs nog een dame die hier na een weekendje shoppen een koffer van Louis Vuitton ahd achter gelaten, nog een tas en een trolley van een duur merk, een portefeuille en riem, alles nog in de verpakking..Ze had het vergeten…We hebben het haar terug bezorgd met de koerier en ze was zo blij dat we hier al een paar bekenden van haar mochten verwelkomen.

Is er een typisch Italiaans gerecht dat je ons wil laten proeven ?

De Italiaanse keuken is heel bekend uiteraard en de gasten die we inchecken geven we dan ook enkele tips mee voor restaurantjes in de buurt of de talrijke ijscremebars in de buurt.
Vooral ook in het centrum kan je terecht voor speciailiteiten uit ongeveer elke regio van Italië. Wat je ook zoekt je zal het er vinden, met aangepaste wijnen en niet zo duur.

Zijn er nieuwigheden die je in de nabije toekomst aan de gasten wil aanbieden ?

Wij serveren zelf geen ontbijt maar misschien doen we binnenkort een arrangement met een ontbijtbar uit de buurt. we denken er ook aan om fietsen ter beschikking te stellen van onze gasten.

Wat is je favoriete bestemming in Italië?

Overal waar de zee is, alle badplaatsen in Italië zijn super, jammer dat we die niet hebben in Milaan.

Wat doe je het liefst als uitbater van deze appartementen?

Ik prober zoveel mogelijk de gasten een goed gevoel te geven van zodra ik ze bij me heb. Hen te laten voelen dat ze niet alleen staan als ze een probleem mochten hebben maar ook dat ik ze niet voor de voeten zal lopen. Ze zijn hier zonder personeel ofzo rond zich maar wij zijn toch vlakbij mochten ze ons nodig hebben.

Zijn er dingen die vroeger minder belangrijk waren en nu voor gastverblijven noodzakelijk zijn ?

De noodzakelijkheid van een goeie Wifi is natuurlijk evident. wat we ook tot onze verrassing ontdekken is dat veel grootouders er op uit trekken met hun kleinkinderen. Dan is het een enorme plus dat wij een appartement op het gelijkvloers kunnen aanbieden. Ook mindervaliden kunnen hier vlot logeren

Ook nieuwe technologie doet zijn intrude. Wij hebben een interactieve kaart gemaakt met Google Maps dat gasten kunnen raadplegen via de smartphone en met een QR code. Zo kunnen ze altijd zien waar in de nabijheid wat te bezichtigen is.

Heb je nog bijzondere informatie voor onze lezers die bij jullie terecht willen ?

Onze appartementen zijn volledig ingericht dus onze gasten hebben een echte “thuis” gevoel. Er is een kitchenette met alle nodige toestellen en kookgerei, een koffiemachine. Als welkomstgeschenkje zijn er altijd enkele koffiepads, theebuiltjes en enkele waterflesjes aanwezig.
In de badkamer zijn er handdoeken, zeepjes, shampoo en een wasmachine en haardroger.
Met de thermostaat kan ieder de temperatuur naar eigen wens instellen. Bovendien is iedere kamer  uitgerust met een airco voor de warmere periodes tijdens de zomer.

Website: www.bebfastitalia.com

E-mail : info@bebfieramilanorho.com

Back to top button