AgriturismoAgriturismo in UmbriëLogeren in ItaliëUmbrie

Agriturismo met zwembad in Umbrië | Poggio del Pero

Poggio del Pero in het Umbrische Panicale, is een ideale plek om vakantie in absolute rust te combineren met allerlei activiteiten. Luieren in de grote tuin of wandelen, fietsen en zelfs paardrijden zijn maar enkele van de mogelijkheden…We spraken met Raffella, de drijvende kracht achter deze agriturismo met zwembad in Umbrië.

De start van Poggio del Pero

Raffella, jullie werden bekroond met de ‘Traveler’s Choice Award 2020’.  Een bekroning voor het vele werk ?

Ja, we hebben heel hard gewerkt sinds we startten met Poggio, vertrouwen en een vast gastenbestand opbouwen doe je niet zomaar of op één dag. We zijn op veel boekingssites aanwezig en dit met de beste beoordelingen. Onze gasten geven ons steeds schitterende beoordelingen, dat doet enorm deugd. Ze nemen Poggio del Pero beetje mee in hun hart bij vertrek.

Agriturismo met zwembad in Umbrië
Poggio del Pero in Panicale Umbrië

agriturismo met zwembad in Umbrië

Jullie zijn vlakbij het Trasimeno meer gelegen?

Vlakbij de Umbrische heuvels, dicht bij het Trasimeno meer, omringd door de natuur, wouden, olijf- en wijngaarden en natuurlijk tientallen dorpjes met elk hun geschiedenis.
Ons dorpje is Panicale, in vele reismagazines erkend als één van de mooiste dorpjes in Italië en door de New York Times zelfs als één van de meest fantastische dorpjes ter wereld zelfs genoemd.

Agriturismo met zwembad in Umbrië

Agriturismo met zwembad in Umbrië met 4 appartementen

Hoeveel appartementen hebben jullie in totaal ?

We hebben 4 appartementen : Cipresso, Mandorlo, Ulivo en Olmo.
Cipresso en Mandorlo zijn onderdeel van oude stallingen uit de 19de eeuw, volledig gerenoveerd met de vroegere materialen en nieuwe materialen werden gehaald uit de onmiddellijke omgeving. We konden zo de verbouwing maximaal realiseren zonder veel transport of ecologische voetafdruk.

Agriturismo met zwembad in Umbrië

Deze zijn ook onze grootste, in Cipresso kan je terecht met 6 personen en Mandorlo met 4. Ulivo en Olmo zijn tegen elkaar gebouwde appartementen en kunnen elk voor 4 personen geboekt worden.

Alle appartementen zijn uiteraard voorzien van alle comfort met volledig ingerichte keuken, buitenterras, toegang tot de barbecue ruimte en alle andere voorzieningen. Wij worden zowel door families, groepen en individuele reizigers geboekt.

Kan er bij jullie ontbeten worden ? Of een andere maaltijd ?

Wij zelf bieden geen ontbijt of maaltijden aan maar we organiseren van tijd tot tijd wel culinaire momenten waarbij de gasten onze lokale producten en keuken kunnen leren kennen.

Uiteraard geven we ook onze gasten tips over welke restaurants er zijn in de omgeving.


Paardrijden bij Poggio del Pero

Bijzonder bij jullie is de mogelijkheid om paard te rijden !

Bij Poggio del Pero in Panicale heb je de mogelijkheid om onze manege “Centro Ippico Poggio del Pero” te bezoeken, deze is naast de logies gelegen. We organiseren vaak trektochten of andere activiteiten met de paarden, zowel voor absolute beginners als meer ervaren ruiters. Dit alles met een ervaren instructeur.

Agriturismo met zwembad in Umbrië

Het landgoed telt 25 hectaren ? Kunnen de gasten iets kopen in een winkeltje?

Ons landgoed heeft olijfgaarden, wijngaarden en fruitbomen en andere bebossing. Wij produceren olijfolie van hoge kwaliteit in 4 verschillende variëteiten : “Le Vieniche” is een blend en onze klassieker, en sinds 2019 maken we ook een monocultuur olijfolie, dus van én welbepaalde soort olijf.
Daarnaast produceren we rode wijn en het plan is om binnen afzienbare tijd ook te starten met witte wijn. We bieden ook afhankelijk van de oogst enkele jamvarianten aan..

Wat veel lezers zich afvragen bij het zien van alle olijfolie in de supermarkt…Hoe kies je nu een kwaliteitsproduct ?

Olijfolie maken is zoals zoveel dingen in het leven..Je moet er de passie en toewijding voor hebben en uiteraard het vakmanschap. Het is zelfs voor een vakman een continu proces van proberen en herdenken van je productieprocessen. Het is een zeer fysieke en financiële investering ook..

Mijn advies is om toch vooral te letten op de aanwezigheid van een biolabel en kwaliteitslabel. De “tracibility” en oorsprong verklaart veelal de soms hogere prijs voor een bepaalde olijfolie ten opzichte van anderen. Er zit nog veel kaf tussen het koren en het is zo makkelijk om met een heel mooi etiket en marketing een flutproduct aan hoge prijzen te verkopen, helaas.

Ik zou zeggen koop geen extra virgin olijfolie onder de 10 euro/liter en zonder kwaliteitslabel. Het is een basisingrediënt in je maaltijd ! Maar het is een product waar snel naar minderwaardige kwaliteit gegrepen kan worden.

We organiseren hier soms workshops over olijfolie en dan begrijpen de gasten beter het verschil tussen een prijsbreker en een kwaliteitsproduct.

Activiteiten in Poggio de Pero

Even terug naar de accommodatie, jullie hebben hier een schitterend zwembad, welke activiteiten organiseren jullie nog  ?

De trektochten met de paarden uiteraard en daarnaast ook excursies naar natuurgebieden en historische sites vlakbij. Tijdens de herfst hebben we onze “olijfweekends”, waar je alle stappen leert kennen om die heerlijke olijfolie te maken, van oogst tot productie, inclusief picknick in de natuur.

Wie nog meer de omgeving wil verkennen geven we tips zoals golfbanen, fietsenverhuur, watersportmogelijkheden op Trasimeno, hete luchtballon over Assisi en omgeving, bezoek aan de kashmir industrie (Umbrië telt meer dan 480 bedrijven die aktief zijn in kashmir producten). Of natuurlijk de vele ‘Wijn&Bier’ tours…

Agriturismo met zwembad in Umbrië

Als je 1 plaats speciaal moet promoten uit de omgeving…

Uiteraard Pancale moét je bezoeken en de toeristische route volgen binnen en buiten de middeleeuwse omwalling. De rest van mijn lijst is erg lang hoor.. Perugia, Assisi, Castiglione del Lago, Terni, Foligno, Orvieto…Je bent er middenin duizenden jaren geschiedenis, van de Etrusken tot het Romeinse rijk.. De middeleeuwen…

Kunnen gasten hun huisdier mee brengen ?

Wij houden enorm van huisdieren en ze zijn welkom. We krijgen hier honden, katten en ja..ook paarden over de vloer. We vragen natuurlijk wel om vooraf dit even te melden.

Zijn er nog nieuwigheden die we mogen verwachten tijdens het nieuwe seizoen 2021 ?

We zetten geregeld updates op onze Facebook en Instagram pagina en hebben regelmatig speciale promoties die we er plaatsen.
Natuurlijk willen we er ook op wijzen dat gezien de pandemie we ons volledig hebben uitgerust om een verblijf bij Poggio del Pero zo veilig mogelijk te houden. We voldoen volledig aan alle reglementen die de Italiaanse overheid ons heeft opgelegd.

Meer info : https://www.poggiodelpero.it/

Back to top button