AgriturismoAgriturismo in UmbriëLogeren bij Belgen in ItaliëLogeren in ItaliëUmbrie

Agriturismo Biologico ‘La Coccinella’ in Umbrië : Topaccommodatie waar authenticiteit, rust en gastvrijheid centraal staan

Agriturismo “La Coccinella” is het groene rustige paradijs van Gigi en Mathijs. Na een hectisch leven in het drukke Antwerpen ontvangen ze nu hun gasten in Umbrië op de grens met Toscane. De Agriturismo ademt authenticiteit, rust en gastvrijheid uit.

Agriturismo La Coccinella

Wanneer zijn jullie gestart met de Agriturismo?
Bijna 2 jaar geleden hebben we onze grote droom kunnen realiseren met Agriturismo La Coccinella in Umbrië. De naam La Coccinella, letterlijk vertaald “het Lieveheersbeestje”, komt voor uit het feit dat wij in een mooi natuurgebied zijn gelegen met tal van vlinders, lievenheersbeestjes, etc.

Waar zijn jullie gelegen ?
Agriturismo La Coccinella, bestaande uit 3 gerenoveerde gebouwen daterend uit de 17de eeuw,  is te bereiken na een rit van anderhalve kilometer op onze schitterende oprijlaan omgeven door cipressen.
Agriturismo La CoccinellaHet lijkt wel de set van een feel good film in Umbrië ?
Ja, dat horen we wel vaker van bezoekers. Het landschap om ons heen, een wirwar aan intense kleuren, een staalblauwe hemel, die geur van wilde tijm die je omgeeft…
We zijn omringt door onze olijfgaarden en de stilte kan hier positief overheersend zijn. Mensen komen hier nog écht tot rust. De gasten vertellen vaak dat deze omgeving voor een baken van inspiratie zorgt.

Agriturismo La Coccinella

Hier kan je nog écht relaxen ?
Ja, de omgeving straalt rust en eenvoud met de benodigde luxe uit. Het hoofd leeg maken en zich ontstressen, de drukte achter laten…Hier kan het nog. Umbrië en haar schitterende landschappen, de ongerepte natuur, watervallen, meren,…Het is voor ons al lang niet meer nieuw maar het raakt ons nog iedere dag.

Vanwaar de stap om hier een agriturismo te starten ?
We komen beiden uit de horecawereld en waren toe aan een omslag in ons leven. Een switch van het drukke bestaan in Antwerpen naar de natuur. ‘Back to basics’ zoals men zegt. Horeca betekent natuurlijk het verzorgen, bedienen, service verlenen, en tevreden klanten zien vertrekken… Wel, dit zit in onze horeca vingers!

Maar het is natuurlijk meer dan louter gasten ontvangen,  toch?
Zeker, we leiden hier een leven waarbij we bijna geheel zelfvoorziendend zijn. We werken enkel met biologische en natuurlijke producten. Maken ons eigen brood, confituur, etc. Bovendien vervaardigen wij ook onze eigen olijfolie en honing.  Een biologisch verantwoord ondernemen.

Agriturismo La Coccinella

Zijn al die olijfgaarden van jullie ?
Jan, ons domein is 96 hectare groot! Daarvan zijn 8 hectare met diverse olijfgaarden. Wij maken dan ook onze eigen biologische “extra vergine olio di oliva”. We verkopen die trouwens ook in enkele zaken in België en Nederland, net als onze eigen Millefiori honing.

Welke omgeving mogen gasten hier verwachten?
We bevinden ons hier in het Zuidwesten van Umbrië, op de grens met Toscane. Tussen Lago Trasimeno en Lago Bolsena, en vlakbij Orvieto. Bovendien zitten wij hier middenin het natuurgebied van ‘Monte Peglia’, door UNESCO erkend.

Welke plaatsen raadt je onze lezers aan ?
Allereerst… Dit is nog een puur en onontdekt stukje Italië. Wie zich graag overgeeft aan een overvloed van kunststeden en historische plaatsen, kan terecht in Perugia, Assisi en Orvieto. Nog geen uurtje hier vandaan.

Wie liever kleinere en rustige plaatsjes ontdekt kan terecht in de vele mooie Borghi (versterkte burchtstadjes) vaak nog daterend uit de vroege Middeleeuwen. Vlakbij vinden we bijvoorbeeld Montefalco, Ficulle, Citta delle Pieve, Deruta, Casteglione del Lago, Panicale, en nog zo vele meer. De meren van Transimeno en Bolsena zijn natuurlijk ook zeker de moeite waard. Heerlijk voor terrasjes, strandplezier of watersporten.

Agriturismo La Coccinella

Hoeveel appartementen hebben jullie?
Onze gasten kunnen terecht in 4 appartementen en families of groepen tot 13 personen kunnen terecht in onze vrijstaande vakantievilla. De appartementen en de vakantievilla liggen op een behoorlijke afstand van elkaar. Het zwembad van 15 meter lengte op 5 meter breedte heeft een panoramisch zicht over de bergen en valleien van Umbrië en Toscane.

Waar zorgen jullie zelf voor ? Wat is er inbegrepen?
Alle appartementen zijn voorzien van ontbijt. Iedere morgen krijgen de gasten een picknickmandje met heerlijk verse en zelfgemaakte producten. Dit is uiteraard ook mogelijk bij de gasten van de vakantievilla maar is op aanvraag.

Wie zelf wil koken of een hapje bereiden wil, heeft in alle accomodaties een eigen ingerichte keuken ter beschikking. Ook vers bereide maaltijden of pastasauzen kunnen bij ons gehaald worden voor wie geen zin heeft om te koken. En er zijn uiteraard goede restaurants in de omgeving!

Zijn jullie vlot bereikbaar met openbaar vervoer?
Zoals op de meeste mooie locaties in Italië zijn ook wij moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. We liggen middenin een natuurpark  en dus is een auto echt wel noodzakelijk. Een bewuste keuze van locatie omdat onze ligging een paradijs is waar geen licht- en  luchtvervuiling of geluidshinder aanwezig is. Je hebt nog nooit zo’n prachtige sterrenhemel gezien als hier.

Agriturismo La Coccinella

Zijn huisdieren toegelaten?
Zeker! Maar vraag het wel even aan op voorhand. Veel van onze gasten (met of zonder hond) gaan heerlijk wandelen door de olijfgaarden, bossen en velden waar ook de viervoeters lekker los mogen lopen en zich uitleven.

Jullie zijn het hele jaar open ?
Jazeker hoor! Wij organiseren in het voor- en naseizoen ook vaak activiteiten die via onze nieuwsbrieven worden aangekondigd. Mensen kunnen hiervoor inschrijven op onze website en genieten van bijvoorbeeld culinaire weekends, op jacht naar truffels in onze eigen truffelbossen, en worden er ook activiteiten zoals kookworkshops in restaurants georganiseerd. Er worden zelfs cursussen fotografie gegeven, of kunnen er huwelijksshoots geboekt worden gezien Mathijs een professioneel fotograaf is.

Agriturismo Biologico “La Coccinella”
Vocabolo Belvedere 27
05010 Pornello (San Venanzo)
Terni, Italy
+39 349 85 11 010
Website : klik hier
E- mail : klik hier
Back to top button