Agriturismo in UmbriëUitgelichtUmbrieVakantiehuis Umbrië

Villa in Umbria : Umbrië specialist voor agriturismi en vakantiehuizen

Villa in Umbria bestaat al 20 jaar en wordt tegenwoordig georganiseerd door Saskia van der Bolt. Op de website staat een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen in Umbrië. Ze zijn de Umbrië specialist voor agriturismi en vakantiehuizen.

Saskia, hoe kwam je als Nederlandse in Umbrië terecht ? Het was toen nog veel minder toeristisch bekend ?

Ik woon in Tuoro sul Trasimeno aan het meer van Trasimeno sinds het jaar 2000. Een jaar eerder leerde ik mijn huidige partner kennen tijdens een vakantie. Ik woonde indertijd in London en heb er uiteindelijk voor gekozen het roer om te gooien en naar Italië te verhuizen. Dat was een grote overgang van een stad als London naar een klein dorp in Umbrië. We zijn nog steeds samen, hebben een huis gebouwd en een zoon gekregen. Werken in het toerisme was een logische stap doordat je als buitenlander meer talen spreekt en dus makkelijker kunt communiceren met toeristen.

Waar kan je het verschil maken voor de eigenaren met Villa In Umbria tov een traditioneel boekingssite ?

Het feit dat ik zelf in Umbrië woon, draagt bij aan het vertrouwen. Ik ken alle eigenaren persoonlijk en probeer met enige regelmaat de huizen te bezoeken. De eigenaren kunnen ook altijd bij mij langs komen. De meeste huiseigenaren zijn Italiaans en vinden het prettig als iemand de communicatie met de gasten van hen overneemt. Ik organiseer alle reserveringen, ook als ze op een grote site als Booking of Airbnb staan.

Hoeveel logeeradressen beheer je op die manier ? En zijn ze over heel Umbrië verspreid ?

Op het moment staan er ongeveer 60 woningen op de website, allemaal met zwembad. De meeste staan in de provincie Perugia. Dat zijn privé villa’s met zwembad en ook appartementen met een gedeeld zwembad. Van eenvoudige huisjes tot luxe woningen. Voor ieder wat wils.

Je gasten of geïnteresseerden worden voortdurend gevoed met ideetjes via je blog ?

De Villa in Umbria blog bestaat nu al ruim 15 jaar. In een tijd dat niemand blogde werden veel gasten op die manier gevonden. Nu kun je in de blog tips vinden voor bezienswaardigheden, uitstapjes, restaurants en evenementen in Umbrië.

Klopt het dat accommodaties in Umbrië doorgaans goedkoper zijn dan bvb in Toscane ?

Umbrië wordt ook wel het stiefzusje van Toscane genoemd. Dat vind ik persoonlijk niet zo erg. Toscane is in de loop van de jaren wel heel erg toeristisch geworden. Dat is natuurlijk prima voor de plaatselijke economie, maar ik ben stilletjes blij dat het in Umbrië nog altijd relatief rustig is, ook in de zomermaanden.

Welke zijn voor jou de ‘must see” plekken in Umbrië ?

Umbrië heeft een groot cultureel erfgoed met veel dorpen en steden waar je nog steeds de middeleeuwen en de hoogtijdagen van de Renaissance terug ziet. Ben je nog nooit in Umbrië geweest, dan zou ik beginnen met Perugia en Assisi. Maak eens een tochtje rondom het meer van Trasimeno, bezoek de hoogste waterval in Europa, de Cascata delle Marmore, rij de bergen in naar Norcia en Castelluccio di Norcia. De hoogvlakte van de Pianogrande is adembenemend mooi (en koel op warme zomerdagen).

En als je er nu één “verborgen juweeltje” moet uitpikken ? Wat wil je onze lezers laten bezoeken?

Ik vind Gubbio altijd wel heel bijzonder. Het ademt historie en een tochtje met het kabelbaantje de berg op is ook leuk voor kinderen. Montefalco en Bevagna zijn twee dorpen midden in het beroemde wijngebied van Umbrië. Wijnliefhebbers hebben vast wel al gehoord van de Sagrantino wijnen die hier geproduceerd worden.

Bij de keuze van accommodaties kunnen geïnteresseerden ook selecteren op basis van plaatsen die alle comfort hebben voor kinderen maar ook voor mensen die hun huisdier mee op vakantie nemen is er aandacht?

Op de website staan een aantal accomodaties waar je viervoeter mee mag. Ik ben ook altijd bereikbaar voor vragen en adviseer graag welke huis het meest aan de wensen voldoet.

Zijn de meeste van deze accommodaties tijdens de wintermaanden dicht of zijn er ook die het hele jaar open blijven?

In Umbrië kun je niet skiën en het heeft ook niet echt een klimaat om te overwinteren. Hierdoor zijn bijna alle huizen gesloten in de wintermaanden. Hier of daar kan een uitzondering gemaakt worden, maar je kunt niet op het laatste moment reserveren. De huizen zijn koud en zullen klaar gemaakt moeten worden.

Website : www.villainumbria.com
Blog : www.villainumbria.blog

Facebook Instagram

Back to top button