Valle d'Aosta Trentino

Strada del Vino wijnroute in Italië

De Strada del Vino wijnroute in Italië, is een populaire toeristische route die zich uitstrekt over meer dan 300 kilometer door het noorden van het land. De route begint in Nalles en eindigt in Salorno, en neemt je mee door het prachtige landschap van de regio, langs wijngaarden, historische dorpen en oude kastelen.

De regio rond Zuid-Tirol staat bekend om zijn wijnproductie, vooral vanwege de ideale omstandigheden voor de teelt van druiven, zoals het milde klimaat en de vruchtbare grond. Hierdoor is de wijnroute in Zuid-Tirol een geweldige manier om meer te leren over de wijnproductie in de regio en om te genieten van lokale wijnen.

De route heeft meer dan 16 haltes waar je kunt stoppen om wijn te proeven en te kopen. Dit omvat kleine boerderijen, wijnhuizen en kelders, waar lokale producenten hun wijnen presenteren en bezoekers uitnodigen om te proeven. Er zijn ook veel restaurants en cafés langs de route waar je kunt genieten van lokale gerechten en wijnen.

Naast de wijnproeverijen, zijn er nog tal van andere activiteiten langs de route, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door de wijngaarden en genieten van het uitzicht op de bergen, of een fietstocht maken door de valleien en historische dorpen van de regio.

Strada del Vino wijnroute in Italië
wijngaard langs de Strada del Vino

Enkele hoogtepunten van de wijnroute zijn het dorp Caldaro, waar je de beroemde Kalterersee-wijn kunt proeven, en het middeleeuwse dorp Kurtatsch, waar je de lokale wijn kunt proeven in een van de historische kelders. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van Appiano, het Castel Ringberg en het kasteel van Runkelstein.

Hier volgen nog 7 aanraders bij de Strada del Vino wijnroute in Italië :

  1. Klooster van Novacella – Dit prachtige klooster, gesticht in 1142, ligt in de buurt van Bressanone en is beroemd om zijn wijnen en prachtige bibliotheek.
  2. Merano – Deze prachtige stad is een populaire toeristische bestemming vanwege de pittoreske straatjes, oude gebouwen en mooie parken. Het is ook de thuisbasis van de wijnhuizen Merano en Burggräfler.
  3. Roncolo-kasteel – Dit kasteel, gelegen aan de rand van Bolzano, dateert uit de 13e eeuw en is beroemd om zijn fresco’s en middeleeuwse architectuur.
  4. St. Magdalena – Dit kleine dorpje, gelegen in de buurt van Bozen/Bolzano, biedt een prachtig uitzicht op de Dolomieten en staat bekend om zijn heerlijke wijn, St. Magdalener.
  5. Tramin – Dit pittoreske dorpje is de thuisbasis van de beroemde Traminer-wijn en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende wijngaarden en bergen.
  6. Eppan – Dit dorpje ligt in een prachtige vallei en biedt tal van wijnhuizen en restaurants waar je kunt genieten van de lokale wijnen en gerechten.
  7. Kaltern – Dit charmante dorpje, gelegen aan de oevers van het Kalterermeer, is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn wijnfeesten en prachtige omgeving.

Kortom, de Strada del Vino wijnroute in Italië doorheen Zuid-Tirol biedt een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten, van pittoreske dorpen en middeleeuwse kastelen tot prachtige uitzichten en natuurlijk heerlijke wijnen. Het is een geweldige manier om deze prachtige regio van Italië te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft.

Back to top button