Uitgelicht

Wandelen in Le Marche : De Passo del Lupo

De Passo del Lupo wandelroute is een populaire wandelroute in de regio Le Marche in Italië. De route is ongeveer 10 km lang en loopt door de prachtige natuur van de Monti Sibillini, een bergketen in de Apennijnen. Wandelen in Le Marche is genieten van de natuur in haar volle pracht en praal

De route begint bij het Santuario di Macereto, een klooster dat op een hoogte van 1.138 meter boven de zeespiegel ligt. Vanaf hier leidt de route door bossen, weiden en over rotsachtige paden naar de top van de Monte Patino, die op een hoogte van 1.666 meter ligt.

Wandelen in Le Marche
Santuario di Macereto

Onderweg zijn er verschillende mooie uitzichtpunten waar je kunt genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de omgeving. Ook kom je langs de Rifugio Passo del Lupo, een berghut waar je kunt overnachten en waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

De Passo del Lupo wandelroute is geschikt voor ervaren wandelaars die goed getraind zijn en beschikken over de juiste uitrusting, zoals stevige wandelschoenen en warme kleding. De route kan het hele jaar door worden gelopen, maar in de winter kan er sneeuw liggen en zijn sommige delen van de route moeilijker begaanbaar.

De wandelroute is niet alleen populair vanwege de prachtige natuur, maar ook vanwege de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. In de buurt van de route zijn verschillende middeleeuwse dorpjes te vinden, zoals Castelluccio en Norcia, die zeker een bezoek waard zijn. Wandelen in Le Marche is altijd een beleving.

Wandelen in Le Marche
Norcia

Al met al is de Passo del Lupo wandelroute een prachtige en uitdagende route die je meeneemt door de ongerepte natuur van Le Marche en je laat kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

Back to top button